Voiko hotellihuoneessa olla, kun sinne tulee siivooja? Alalla 11 vuotta ollut Krislin kertoo, millainen toiminta auttaa siivoojaa

Millä perusteella minibaarin tuotteet valikoituvat? Entä miksi kaikki on minikoossa? Hotellinjohtaja kertoo 3:29
KATSO MYÖS: Millä perusteella minibaarin tuotteet valikoituvat? Entä miksi kaikki on minikoossa? Hotellinjohtaja kertoo!

Hotellihuoneeseen on sallittua jäädä siivouksen ajaksi. Siivoojan käyntiä voi myös pyytää myöhäistämään.

Jos koskaan olet viettänyt lomapäivää kaupunkikävelyn sijaan hotellihuoneessa, olet saattanut kohdata kerroshoitajan – henkilön, joka saapuu huoneeseen siivoamaan. Pitkällä lomalla siistijä saattaa tulla tutuksi, ja jotkut vieraat haluavat ottaa itse lakanat pois sängystä siivoojaa varten.

– Kyllä se auttaa siivoojaa, hotellisiivousalalla 11 vuotta ollut Krislin kiittelee.

– Välillä ihmiset, joilla on siivouskokemusta, ottavat myös käytetyt, likaiset pyyhkeensä ja laittavat ne käytettyjen lakanoiden joukkoon. Kyllä se auttaa siivoojaa ja niin voi tehdä.

Voiko hotellihuoneessa olla, kun sinne tulee siivooja?

Moni haluaa muutenkin auttaa esimerkiksi lajittelemalla omat roskansa. Mieleen saattaa myös tulla, voiko huoneessa olla, kun siivooja tulee sinne. Häiritseekö se?

– Kyllä huoneessa voi olla. Kun asiakas on huoneessa, turvallisuussyistä silloin siivoamaan tulee kaksi kerroshoitajaa, Krislin kertoo kokemuksestaan.

Siivousta voi myös pyytää myöhäistämään hieman.

– Jos siivooja tulee, itse yritän poistua huoneesta tai pyydän, että voitko tulla 10 minuutin päästä, olen juuri lähdössä ulos. Koen, että minun on helpompi poistua, haluan antaa työrauhan. Mutta totta kai huoneessa voi olla, sehän on asiakkaan huone.

"Ekstratöitä toisinaan tulee, mutta se on ihan ok"

Siivooja ei arvostele asiakasta eikä hänen aikataulunsa mene pilalle, jos sängylle on vahingossa roiskahtanut kahvia tai huoneeseen muuten ilmaantunut ylimääräistä siivottavaa.

– Ekstratöitä toisinaan tulee, mutta se on ihan ok. Se on työtämme ja tällaiset otetaan huomioon jo, kun tehdään työvuorolistoja. Kaikenlaista voi tapahtua päivän aikana.

Katso myös: Petyitkö kesälomaasi? Psykologi kertoo, miten toimia – älä tee tätä virhettä

Mistä apu, kun loma meni pieleen ja arki ahdistaa? 8:55
Mistä apu, kun loma meni pieleen ja arki ahdistaa?

Lue myös:

    Uusimmat