Suomi nousi otsikoihin yllättävästä näkökulmasta – luksushotellit ja samppanjaretket kiinnostavat maailmalla

Kati Häkkinen rakensi luksushotellin Thaimaahan ja tapaili miljonäärejä eri puolilla Aasiaa 1:45
Katso myös: Kati Häkkinen rakensi luksushotellin Thaimaahan ja tapaili miljonäärejä eri puolilla Aasiaa. Katso videolta hänen kokemuksiaan.

Arvostettu amerikkalainen sanomalehti New York Times on tarttunut Suomen rooliin luksusmatkailussa. 

Lehti kertoo, että rikkaita ulkomaalaisturisteja houkutellaan Suomen pääkaupunkiin viiden tähden hotelleilla, kun taas Lapissa matkailijoille järjestetään samppanjaretkiä. 

Onko Suomesta tulossa uusi ykköskohde rikkaille ulkomaalaisturisteille, jotka etsivät superluksusta?

– Olemme matalahierarkkinen maa, jossa superjulkkikset saavat olla rauhassa. Suomi tarjoaa heille hyvän piilopaikan. Täällä on rauhallista, hiljaista, puhdas luonto ja täällä pystyy näkemään tähtitaivaan ja revontulet, Visit Finlandin USA:n ja UK:n aluepäällikkö Asta Kekkonen toteaa MTV Uutisille.

Toukokuussa Michelinit Helsingissä

Kekkonen tuntee luksusmatkailun hyvin. Hän kertoo, että luksusmatkailu on globaalilla tasolla maailman nopeimmin kasvavia matkailumuotoja, kun rikkailla ihmisillä on entistä enemmän varaa matkustaa. 

Kun Maria-hotelli Helsingin Kruununhaassa valmistuu lopulliseen komeuteensa kesäkuussa, hotellista löytyy 79 huonetta, 159 kattokruunua ja 38 sviittiä. Baarissa voi valita omansa 31 eri samppanjalaadusta. 

Muita Helsingin viiden tähden hotelleja ovat Kämp ja St. George ja lisäksi pääkaupungista löytyy useita luksustason ravintoloita, kuten The Palace, jolla on kaksi Michelin-tähteä. 

Toukokuussa Helsingin kaupunki myös isännöi pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ruoka-alan tapahtumista, jolloin Helsingissä majoittuvat alan pohjoismaiset huiput. 

Lapissa turisteja puolestaan odottaa kattava kattaus erilaisia luksuspalveluja, kuten majoittumista varten vuokrattavat lasi-iglut, joissa turistit voivat juoda samppanjaa samalla kun he odottavat revontulien esiinmarssia.

Tunnin päässä Helsingistä pohjoiseen löytyy taas järven rannalla sijaitseva Villa Stenberg, joka nimettiin Euroopan houkuttelevimmaksi Airbnb-kohteeksi häiden järjestämiseen. 

Villa Stenberg peittosi Trip101-matkailusivuston listauksessa muun muassa linnan Ranskan Cannesissa ja oliivipuutarhan ympäröimän huvilan Italian Barissa.

Turisteille ei riitä pelkät seinät

Visit Finlandin Asta Kekkonen huomauttaa, etteivät suomalaiset aina aivan ymmärrä sitä palvelutasoa, jota varakkaammat matkailijat odottavat.

– Täällä saatetaan sortua siihen, että palveluita ajatellaan oman lompakon kautta. Mutta varakkaille turisteille ei riitä pelkät seinät, vaan erityisesti palvelukonseptin pitää olla hiottu ja houkutteleva.  

Kekkosen mukaan Suomesta löytyy korkeampitasoisia palveluita jo jonkin verran, ja lisää on myös tulossa. 

New York Times huomauttaa artikkelissaan, että Suomesta on aiemmin puuttunut kokonaan luksustason palvelut, joita on totuttu näkemään lähinnä maailman suurkaupungeissa kuten Dubaissa, Singaporessa tai New Yorkissa. 

Suuret turistimäärät heijastuvat myös Suomen lentoliikenteeseen. Vuonna 2023 Finavian Suomessa operoimien 20 lentoaseman kautta lensi 18,3 miljoonaa matkustajaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. 

Suurin osa matkustajista lensi Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, mutta kasvu oli voimakasta myös Lapissa, jossa Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla vietettiin ennätyksellistä talvikautta.

Lue myös:

    Uusimmat