Mainos

Voihan turisteja houkutella näinkin - kissoille omistetulla sillalla

Taiwanissa entinen kaivoskaupunki yrittää houkutella turisteja erikoisella tavalla. Talousvaikeuksissa kamppaileva kaupunki rakensi kokonaisen sillan kulkukissoille.

Kissoille omistettu 60 metriä pitkä kävelysilta avattiin uneliaassa vanhassa Houtongin hiilikaupungissa Taiwanissa pari kuukautta sitten.

Edellinen silta oli kapea ja ruuhkainen, ja kaupungin lukuisat kissat aiheuttivat onnettomuuksia puikkelehtimalla sillalla ja edelleen kaduilla. Uudelle sillalle rakennettiin hyllyjä, joilla kissat viihtyvät turvassa. Samalla turistit voivat tulla rapsuttamaan ja silittämään niitä.

– Vanhalla sillalla kissoja katsomaan tulevat ihmiset aiheuttivat lisää ruuhkaa. Uusi silta on leveämpi. Lisäksi hyllyt ja orret houkuttelevat kissoja oleilemaan sillalla. Varsinkin sateella, kertoo vapaaehtoinen kissojen hoitaja Peggy.

Vielä 1970-luvulla Houtong oli kukoistava hiiliteollisuuskaupunki, mutta nyt kaikki kaivokset on suljettu. Ilman työpaikkoja kaupunki alkoi autioitua, kun nuoremmat muuttivat muualle työn perässä. Hylätyt kissat alkoivat lisääntyä ja villikissalaumoja alkoi ilmestyä kaduille.

Yllättäen nämä kissat antavat kaupungille nyt uuden elämän, koska iso kissapopulaatio houkuttelee kaupunkiin nyt kissojen ystäviä. Houtong on ryhtynyt mainostamaan itsestään "Kissakaupunkina". Myös kissat näyttävät olevan täysin tietoisia tähteydestään.

Kissateema on esillä myös paikallisissa ravintoloissa ja matkamuistoissa. Tätä kautta paikalliset saavat lisätienestejä.

– Kaupungissa ei enää tuoteta mitään. Mutta kissat tuovat tänne turisteja, kertoo kahvilan avannut Chen.

Vapaaehtoiset ovat ryhtyneet huolehtimaan kissojen terveydestä. Niitä viedään muun muassa eläinlääkäriin. Kissoja myös sterilisoidaan, jottei kissapopulaatio kasva äärettömiin.

Uutistoimisto AP:n mukaan kissasilta maksoi lähes 450 000 euroa .

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.