Vladimir Putinin rakastajattareksi väitetty olympiavoimistelija katosi jäljettömiin kaksi vuotta sitten – Alina Kabajevan huhutaan synnyttäneen presidentille kaksoset kaikessa hiljaisuudessa

Venäjän presidentti Vladimir Putin astui Suomen kamaralle 4:40
Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Suomessa elokuussa 2019

Presidentti Vladimir Putiniin yhdistetty ex-voimistelija Alina Kabajeva on pysynyt poissa julkisuudesta jo kaksi vuotta. Hänen huhutaan synnyttäneen Putinille kaksoset keväällä 2019.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin, 68, yksityiselämä on ollut kaikki nämä vuodet tarkoin varjeltu salaisuus.

Putinin ex-vaimoa Ljudmilaa nähtiin hyvin harvoin julkisuudessa miehensä rinnalla ennen kuin uutiset avioerosta julkistettiin lopulta vuonna 2013. Liiton tilaa oli tosin jo ennen erouutisia spekuloitu vuosia.

Julkisuudelta visusti piilossa ovat pysyneet myös ex-parin aikuiset tyttäret Masha ja Katja.

Silti presidenttiin on vuosien mittaan ehditty yhdistää romanttisissa spekulaatioissa useita naisia. Useimmin esille on kuitenkin noussut voimistelun olympiavoittaja Alina Kabajevan nimi. Parin on huhuttu pitäneen yhtä jo vuodesta 2008 lähtien.

Nyt muun muassa useat brittilehdet kertovat, että Kabajevaa, 37, ei ole nähty julkisuudessa vuoden 2018 jälkeen, kun hänen uskottiin odottaneen kaksosia Putinille. The Sunin mukaan Kabajeva ikuistetiin tuolloin äänestyspaikalla presidentinvaalien yhteydessä ja kun tältä tiedusteltiin, ketä hän äänesti, olympiavoittaja oli vastannut, että hänen ehdokkaansa voittaa varmasti.

Kabajevan uutisoitiin synnyttäneen kaksoset huhtikuussa 2019, mutta hän itse tai sen koommin presidentti Putinkaan eivät olet vahvistaneet asiaa.

Presidentin rakastajattareksi väitetyn ex-voimistelijan kerrotaan synnytyksen jälkeen katkaisseen välit ystäviinsä ja kadonneen. Kabajevan sanotaan kuitenkin lähettävän säännöllisesti tervehdyksiä entiselle joukkuekaverilleen.

Voimistelu-urallaan Kabajeva ystävystyi hyvin toisen voimistelija Irina Tshatshinan sekä Ljaisan Utjashevan kanssa.

Myös Tshatshina on pitänyt uransa päätyttyä matalaa profiilisa julkisuudessa, mutta Utjasheva kommentoi Daily Mailin mukaan venäläissivusto Infox.ru:lle, että hänen äitinsä haudalle on ilmestynyt useita kertoja kukkia, joiden hän on varma olevan Kabajevalta. Kukkien mukana on ollut kortti, johon on kirjoitettu "rakkaudella Alina".

Utjasheva sanoo olevansa varma siitä, että kukat ovat juuri Kabajevalta, sillä hän ei tunne ketään toista Alinaa. 

Hän sanoo kunnioittavansa Kabajevan päätöstä vetäytyä julkisuudesta, mutta uskoo, että voisi soittaa tälle koska tahansa, jos tarve tulisi.

– Jos joku päättää elää yhteiskunnan silmiltä suljettua elämää, tätä valintaa on kunnioitettava, Utjasheva sanoo.

Kabajeva on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä urheilijoista rytmisessä kilpavoimistelussa. Hän voitti lajissa olympiakultaa Ateenassa vuonna 2004 ja oli pronssilla neljä vuotta aiemmin Sydneyssä. Lisäksi hän on voittanut muun muassa kaksi maailmanmestaruutta ja viisi Euroopan mestaruutta.

Urheilu-uransa päätyttyä Kabajeva lähti mukaan politiikkaan ja hänet valittiin duumaan Venäjän valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän riveistä. Puolue tukee Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin politiikkaa. Vuonna 2014 Kabajevan kerrottiin siirtyneen mediakonserni National Media Groupin johtoon.

Kabajevan huhuttiin vuonna 2015 synnyttäneen sveitsiläisellä klinikalla tyttären Putinille. Lisäksi parilla huhuttiin olevan yksi yhteinen lapsi jo ennen vuotta 2015.

Parin on spekuloitu myös avioituneen salaa, sillä Kabajevan sormessa on nähty useita kertoja vihkisormus muun muassa vuosina 2016–2018. 

Brittilehti The Sunille Kabajevan "katoamista" kommentoi nimetön moskovalaislähde.

– Putin on todella yksityinen henkilö. Hän on piilotellut myös aikuisia tyttäriään väärien henkilöllisyyksien avulla vuosikausia, lähde muistuttaa.

– Vaikka hän toisinaan puhuu heistä, hän ei koskaan käytä nimiä.

Lähde arvelee, että mikäli Kabajeva todella synnytti kaksoset Putinille, vaikuttaisi piileskely olevan vahva vihje siitä.

– Hän suhtautuu perheensä turvallisuuteen suorastaan pakkomielteisesti, lähde perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat