Mainos

Putinin salattu elämä: Kauneusleikkauksia ja avioton lapsi?

Tuolileikki Venäjän valtakaksikon kesken jatkuu. Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ilmoitti muutama päivä sitten, että pääministeri Vladimir Putin lähtee ehdolle vuoden 2012 presidentinvaaleihin.

Tämä ennakoisi sitä, että nyt istuva presidentti vaihtaisi penkkiä ja asettuisi pääministerin istuimelle. Yllättikö ilmoitus ketään? Huomenta Suomessa vierailleen Venäjätutkija Arto Luukkasen mukaan ei ainakaan venäläisiä.

– Tavallista venäläistä ei voisi vähempää kiinnostaa. Osa ihmisistä on sitä mieltä, että on hyvä, että Putin siirtyy taas presidentiksi, koska hän on vahva mies ja häntä arvostetaan, mutta ei siellä mitään innostusta ole. Nämä tarinat on jo nähty ja laulut laulettu.

Valta pysyy siis Medvedin ja Putinin johtamalla Yhtenäinen Venäjä -puolueella. Sillä on käytännössä maassa jo neuvostoliittolainen ote vallasta.

– Se on jo nyt kuin kommunistinen puolue. Sitä pidetään vallan puolueena, minkä kautta poliittinen elämä kanavoituu. Maassa on tietysti oppositiopuolueita, mutta ne pidetään marginaalissa ja lattianrajassa.

Machokaverit Putin ja Berlusconi

Putinin värikäs mediakampanja machomiehen ja vahvan valtiomiehen maineen ylläpitämiseksi on jatkunut jo vuosia.

Hän ratsastaa ilman paitaa aroilla, löytää merestä virheettömässä kunnossa olevia 2 000 vuotta vanhoja aarteita, taistelee tiikereitä vastaan ja lentää hävittäjällä. Hän on maan ykkösmacho, kuitenkin eri lailla kuin vaikka hänen hyvä ystävänsä Italian pääministeri Silvio Berlusconi.

– He tykkäävät toisistaan, heissä on sellaista äijälämpöä - machoenergiaa, Luukkanen kuvailee.

Hän myös epäilee, että Putinin nuorentunut ilme olisi osin Berlusconin aikaansaannosta.

– Silviohan on ollut monta kertaa operaatiossa ja nyt näyttää olevan se aika, jolloin myös Vladimir joutuu turvautumaan ihmisen kekseliäisyyteen. Ihmettelin itsekin keväällä hänen kasvojensa muuttumista ja pelkäsin jo sairastumista, mutta loogisempi selitys on toki kauneusleikkaus.

Putinin yksityiselämä on hyvin salattua ja sen vuoksi myös hyvin tahratonta.

– Huhutaan, että avioerokin olisi jo tullut ja että hänellä olisi suhde ja lapsikin nykyisen poliitikon ja entisen rytmisen voimistelun mestarin, Alina Kabajevan kanssa, mutta totuuttahan näistä ei tiedä kukaan.

Katso Venäjä-tutkija Arto Luukkasen haastattelu (Huomenta Suomi 30.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.