Kaksi ihmistä kuollut koronaan Moskovassa – Putin lykkää perustuslakiäänestystä epidemian vuoksi

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa on kuollut kaksi iäkästä ihmistä, joilla oli todettu koronatartunta. Asiasta kertoi Moskovan kaupungin terveysvirasto tiedotteessa keskiviikkona.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjä ei ole suoraan vahvistanut koronaan liittyviä kuolemia ja keskiviikkona oli vielä epävarmaa, lasketaanko keskiviikkoiset kuolemat maan virallisiin tilastoihin.

Venäjällä todettiin keskiviikkona maan tähän mennessä suurin piikki koronatartunnoissa. Uusia tapauksia tuli yhteensä 163. Virallisten lukujen mukaan Venäjällä on todettu tähän mennessä yhteensä noin 660 koronatartuntaa.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on arvioinut todellisten tartuntojen määrän olevan huomattavasti virallisia lukuja korkeampi.

Ihmisiä ei ole määrätty pysymään kodeissaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi aiemmin keskiviikkona lykkäävänsä perustuslain muuttamista koskevaa kansanäänestystä koronaviruspandemian vuoksi myöhempään ajankohtaan. Äänestys oli määrä järjestää huhtikuun loppupuolella.

Suunnitellut perustuslain muutokset mahdollistavat muun muassa sen, että Putin voisi pyrkiä uudelle virkakaudelle 2024.

Putin kertoi televisioidussa puheessaan myös muun muassa siitä, että koko maassa pidetään ensi viikolla vapaata viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Venäjällä ei ole vielä määrätty ihmisiä pysymään kodeissaan. Keskiviikkona Putin kuitenkin kehotti venäläisiä auttamaan toisiaan sekä seuraamaan lääkintähenkilöstön ja viranomaisten ohjeistuksia.

Hänen mukaansa kaikki nyt ja jatkossa tehtävät toimet tuottavat tulosta, jos Venäjällä osoitetaan yhtenäisyyttä ja ymmärrystä nykytilanteen vaikeudelle.

Putin on aiemmin vakuuttanut maan koronatilanteen olevan hallinnassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja