Putin: Venäjä on ohittanut koronatartuntojen huipun, sotilasparaati kesäkuussa

1:01
Video: Koronavirus latisti mahtipontista voitonpäivää Venäjällä

Venäjällä viranomaiset kertovat rekisteröineensä maanantain jälkeen 174 uutta koronavirukseen liitettyä kuolemantapausta. Kyseessä on toistaiseksi suurin lisäys vuorokaudessa koko epidemian aikana.

Tästä huolimatta maan presidentti Vladimir Putin vaikutti tänään suhtautuvan optimistisesti Venäjän koronatilanteeseen. Presidentti kertoi puolustusministeri Sergei Shoigulle, että asiantuntijoiden mukaan koronatartuntojen huipun voidaan nähdä tulleen ohitetuksi Venäjällä.

Samalla hän pyysi Shoigua aloittamaan valmistelut sen eteen, että aiemmin lykätty sotilasparaati voitaisiin järjestää kesäkuussa.
Toisen maailmansodan päättymisen kunniaksi järjestettävä paraati peruttiin tänä vuonna koronatilanteen vuoksi. Jokavuotinen paraati oli määrä järjestää alun perin toukokuun 9. päivänä.

Tänään Putin linjasi Shoigulle, että paraati järjestetään kesäkuun 24. päivänä. Samaisena päivänä vuonna 1945 järjestettiin Putinin legendaariseksi kuvailema alkuperäinen voitonpäivän paraati.

Natsi-Saksan antautumisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 75 vuotta.
 

Kolmanneksi eniten tartuntoja maailmassa

Koronavirukseen liitettyjen kuoleminen kokonaismäärä on Venäjällä yhä suhteellisen alhainen verrattuna tartuntojen suureen määrään. Tiistaihin mennessä Venäjällä oli rekisteröity 3 807 kuolemantapausta, mutta yli 362 300 tartuntaa.

Worldometer-tarkkailusivuston mukaan maassa oli tiistaihin mennessä kirjattu väkilukuun suhteutettuna vain 26 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava suhdeluku on 56.

Monien arvioiden mukaan suuri osa Venäjän koronakuolemista rekisteröidään jonkin muun kuolinsyyn alle.

Koronatartuntoja Venäjällä on Worldometerin mukaan miljoonaa asukasta kohden 2 483. Suomessa taas on 1 196 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden.

Worldometerin mukaan Venäjällä on kolmanneksi korkein tartuntojen määrä koko maailmassa. Sen edellä ovat vain Brasilia ja Yhdysvallat. Näistä Yhdysvalloissa on poikkeuksellisen korkea määrä koronatapauksia – yli 1,7 miljoonaa tartuntaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja