Vladimir Putin haluaa valtion hallitsevan rap-musiikkia Venäjällä

Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdottaa Venäjän valtion ottavan maassa kuultavan rap-musiikin kontrolliinsa.

Rap-musiikki on noussut Venäjällä kuumaksi puheenaiheeksi ja valtionjohdon huoleksi. Maassa on peruttu useita rap-konsertteja. Venäläisräppäri Husky pidätettiin 12 päiväksi, kun hän konsertinsa peruuntumisesta huolimatta esiintyi faneilleen auton katolla seisten.

Husky, oikealta nimeltään Dmitry Kuznetsov, pidätettiin artistin ääriaatteisiin vedoten Krasnodarin kaupungissa. Kuznetsovin lukuisia joulukuun konsertteja oli peruttu ennen auton katolla esiintymistä.

Kulttuurin ja taiteen valtuuston tapaamisessa Pietarissa puhunut Venäjän presidentti Vladimir Putin kehoitti varovaisuutta rap-musiikin käsittelyn kanssa. Putinin mukaan musiikkia on mahdoton kieltää kokonaan, joten valtion pitäisi sen sijaan ottaa taiteenmuoto haltuun.

– Olen samaa mieltä sen kanssa, että jos sitä (rap-musiikkia) ei voida pysäyttää, se pitäisi ottaa haltuun ja ohjata sitä tietyllä tavalla, Putin kommentoi.

Venäjän presidentille rap-musiikissa eniten huolta herättävät sanoitukset. Niin kiroilu, kuin huumeetkin esiintyvät musiikissa usein.

– Rap ja muu moderni (taide) lepää kolmen kivijalan päällä – seksi, huumeet ja protestointi – olen eniten huolissani huumeista. Tämä on tie kansakunnan murenemista kohti, Putin totesi.

Putin sanoi keskustelleensa kielenkäytöstä kielitieteiden asiantuntijan kanssa. Hän oli selventänyt presidentille kiroilun olevan vain osa kieltä, mutta Putin ei silti pidä rujoa kielenkäyttöä hyvänä asiana.

– Meillä on ties minkälaisia ruumiin osia, emmekä esittele niitäkään koko ajan, Venäjän presidentti niputti ajatusmaailmaansa kiroilun suhteen.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat