Mainos

Virus pakotti oululaissairaalan perumaan leikkauksia

Sairaala ei pysty enää ottamaan uusia noroviruspotilaita vastaan. Kiireelliset tapaukset sekä päivystys hoidetaan normaaliin tapaan.

Oulun yliopistollisen sairaalan norovirusepidemia on levinnyt viikonloppuna kirurgian yksikköön. Sairaalasta kerrotaan, että epidemian vuoksi lähes 30 leikkausaikaa joudutaan perumaan.

Viikkoja jatkunut epidemia aiheuttaa paineita myös sisätautien yksikön toimintaan.

Oulun kaupunginsairaala ei pysty enää ottamaan vastaan uusia noropotilaita. Uusia noroviruspotilaita tulee jatkuvasti lisää vastaanotolle.

Sairaalassa seurataan tilanteen kehittymistä. Aikojen siirto ei koske poliklinikalle tulevia potilaita. Päivystys ja kiireelliset tapaukset hoidetaan edelleen normaalisti, sairaala tiedottaa.

Kansanterveyslaitoksen mukaan norovirukset ovat yleisimpiä vatsatautiepidemioiden aiheuttajia. Ne kuuluvat kalikiviruksiin ja voivat aiheuttaa epidemioita esimerkiksi sairaaloissa, kouluissa, hotelleissa, risteilylaivoissa ja kylpylöissä.

Suomessa todetaan vuosittain 30-50 mikrobiologisesti varmistettua norovirustapausten ryvästä, joista keskimäärin vajaa kolmannes on ollut vesi- tai elintarvikevälitteisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.