Mainos

Virossa korotetaan minimipalkkoja

Viron minimipalkkataso nousee vuodenvaihteessa ensi kerran laskennallisen elintasominimin yläpuolelle. Viron hallitus päätti korottaa minimipalkan 1. tammikuuta alkaen 1 400 kruunuun eli 560 markkaan kuukaudessa. Laskennallinen rahamäärä, millä ihmisen katsotaan tulevan toimeen, on 1 150 kruunua eli 460 markkaa.

Tallinna

Palkkakehitys on Virossa heilahdellut jatkuvasti. Keskipalkka nousi heinä-syyskuussa vuositasolla 8,5 prosenttia eli 4 261 kruunuun eli noin 1700 markkaan. Viime kuukausina on palkkataso kuitenkin pudonnut kalanjalostusteollisuudessa 12,5 prosenttia alaa ravistelevan konkurssiaallon seurauksena. Myös hotelli- ja ravintola-alalla ovat palkat pudonneet toistakymmentä prosenttia. Molemmilla tuotantosektoreilla palkkataso on vain runsaat puolet keskipalkasta.

Korkeinta ansiotaso on pankki- ja vakuutusalalla, missä keskimääräinen kuukausipalkka on 10 000 kruunun luokkaa. Viron palkkaneuvottelumekanismia on sosiaaliministeri Eiki Nestorin mukaan kyetty viime aikoina kyetty tuntuvasti kehittämään. Hänen mukaansa tulevaisuudessa on mahdollista, että palkoista päättävät työntekijä- ja työnantajajärjestöt ilman valtion mukanaoloa.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.