Viron suurin yritys rantautuu Suomeen – Eesti Energia yrittää hurmata suomalaiset uudenlaisilla ratkaisuillaan

2:19

Viron suurin yritys Eesti Energia rantautuu Suomen kuluttajamarkkinoille suomalaisen Enefit Finlandin kautta. Yhtiö luottaa vahvasti digitalisaatioon ja alkaa tuottaa kuluttajille uudenlaisia ratkaisuja, joilla kuluttaja voi hoitaa kaikki sähköasiansa mobiilisti.

Kuluttaja voi sovelluksen kautta muun muassa seurata energiankulutustaan ja sähkön hintaa reaaliaikaisesti ja käyttää sähköä silloin kun se on edullisinta.

– Kuluttaja saa automaattisesti ilmoituksia, jos hinta on korkea tai matala, jolloin tietysti kannattaa joko välttää sähkön käyttöä tai siirtää välttämätöntä käyttöä halvemmille tunneille. Applikaatio myös varoittaa kuluttajaa, jos kulutus nousee poikkeuksellisen korkeaksi, sanoo Enefit Oy:n toimistusjohtaja Ville Pentti.

Suomen sähkömarkkinoilla on jo ennestään kova kilpailu. Sähkömarkkinoita hallitsevat Fortum, Helen, Vattenfall ja suuri joukko alueellisia sähköyhtiöitä. Se ei kuitenkaan pelota Eesti Energian johtoa.

– Mahdollisuutemme on enemmänkin tarjota uusi käyttäjäkokemus, joka perustuu digitaalisiin ratkaisuihin, joista meillä on jo hyviä kokemuksia Virossa, sanoo Eesti Energian toimitusjohtaja Hando Sutter.

Yhtiön teettämien selvitysten mukaan jopa 45 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut vaihtamaan sähkösopimustaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja