Mainos

"Aurinkosähköstä on tullut kansanhuvia" – S-ryhmä tähtää Suomen suurimmaksi tuottajaksi 37 000 aurinkopaneelilla

16:05

Asiantuntijat Huomenta Suomessa ovat vakuuttuneita siitä, että aurinkosähkö mullistaa ainakin suurten kiinteistöjen energiankulutuksen konseptin.

Kuinka paljon oma aurinkopaneeli maksaa? Kasvaako asunnon arvo aurinkopaneelien myötä? Katso koko haastattelu uutisvideolta!

– Aurinkosähköstä on tullut suomalaisille kansanhuvia. Pientaloihin on tavallista asentaa aurinkosähköä ja se on taloudellisesti järkevää kaikille paikoille, kuten kauppakeskuksille, joissa ostosähkö voidaan korvata, tietokirjailija ja energia-asiantuntija Janne Käpylehto kommentoi Huomenta Suomessa.

Eilen uutisoitiin, että S-ryhmä tähtää Suomen suurimmaksi aurinkoenergian tuottajaksi. Yhtiö aikoo asentaa 37 000 aurinkopaneelia noin 40 toimipisteeseensä vuoden sisällä. Yrityksen idea saa paljon kannatusta energia-alan asiantuntijoilta.

Käpylehdon mukaan Suomessa on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että aurinkosähköä tuotettaisiin saman verran kuin Saksassa, jossa aurinkoenergian osuus on noin 6-7 prosenttia.

Pilvisenä päivänä ilmastointia pienennetään

Siemensin energiakärkihankkeen projektijohtaja Veikka Pirhonen kertoo, että suurien kiinteistöjen halu tuottaa omaa energiaa liittyy sen, että yritykset tahtovat hallita omaa kiinteistöään tehokkaammin.

– Kiinteistöllä on silloin uudenlainen kyvykkyys tuottaa itse omaa energiaa, mutta myös ohjata omaa kulutustaan. Kiinteistöt voivat osallistua aktiivisena osapuolena sähkömarkkinoille, Pirhonen kertoo Huomenta Suomen sohvilta.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen sijaan, että sähköä pyrittäisiin tuottamaan sopivassa määrin kulutukseen nähden, kulutusta pyritään säätämään sopimaan käytettävissä olevaan sähköön. Kulutusta voi säätää esimerkiksi ilmastointia tai valaistusta säätelemällä.

– Kun aurinko paistaa, aurinkopaneeli tuottaa sähköä ja kulutuspuoli joustaa sen mukaan, Käpylehto selventää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.