Millainen sähkösopimus olisi nyt järkevin ottaa? Fingridin toimitusjohtaja kertoo

Katso millaista sähkösopimusta Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen suosittelee erilaisille asumismuodoille 1:18
Katso ylläolevalta videolta millaista sähkösopimusta kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen henkilökohtaisesti suosittelee.

Pörssisähkön hinta heittelee tällä hetkellä reippaasti, mutta lämmin ja tuulinen sää on laskenut pörssisähkön hinnan jopa miinukselle. Määräaikaisella sopimuksella oman sähkölaskun hintaa voi vakioida ja taloudellisia riskejä vähentää, mutta kannattaako kuluttajan tässä tilanteessa valita pörssisähkö vai määräaikainen sopimus?

– Tietenkin monet kuluttajat haluavat suojautua riskeiltä ja vakioida sähkölaskuaan, mutta nyt sen joutuu ikävä kyllä tekemään korkealla (hinta)tasolla, kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen sanoI MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– On paljon kuluttajasta itsestään kiinni että kuinka paljon omaa sähkönkulutusta pystyy siirtämään halvimmille tunneille.

Ruususen mukaan pörssisähköä käyttävien kannattaa varautua hinnannousuihin.

– Kannattaa varautua siihen, että talvella hinnat saattavat nousta korkeaksi.

Yleispätevää ohjetta Ruususella ei ole antaa siihen, kannattaako valita pörssisähkö vai määräaikainen sopimus, mutta suosittelee pörssisähköä ainakin sähkölämmittäjille.

– Sen jälkeen, kun nämä vakiohintaisten sähkösopimusten hinnat nousivat korkeaksi, olen henkilökohtaisesti suositellut pörssisähköä.

Katso alta Ruususen koko haastattelu MTV Uutiset Livessä. Pitkässä haastattelussa hän kertoo muun muassa siitä, miten energiasotatilanne on sekoittanut sähkömarkkinat ja miksi sähkö on välillä niin halpaa.

 

Sähkön hinta vaihtelee tällä hetkellä kovaa vauhtia, mutta miksi? Asiantuntija vastaa 11:01



Lue myös:

    Uusimmat