Mainos

Viron puolustusministeri: Tilannekuva Venäjästä sama kuin Suomella, yhteistyötä jatkettava

Viron uuden puolustusministerin Margus Tsahknan mielestä läheisen puolustusyhteistyön jatkaminen Suomen kanssa on tärkeää. Tsahknan mukaan mailla on yhteinen tilannekuva Venäjän toimista ja siitä, mitkä sen todelliset kyvyt itärajan takana ovat.

– Me molemmat, Suomi ja Viro, ymmärrämme että olemme läntisen demokraattisen maailman itälaidalla, ensimmäisellä virallisella vierailullaan Suomessa ollut Tsahkna sanoi.

Tsahkna ja puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) uudistivat Helsingissä allekirjoituksillaan Suomen ja Viron puolustusyhteistyötä koskeva puitejärjestelyn. Niinistön mukaan yhteistyö Viron kanssa on viime aikoina tiivistynyt niin materiaali- kuin harjoituspuolella. Esimerkiksi tänä keväänä Suomi lähettää 50 sotilaan taistelupioneerijoukon Viron pääsotaharjoitukseen Kevätmyrskyyn, johon on osallistunut Suomesta aiemmin vain esikuntaupseereita.

Marraskuussa puolustusministeriksi noussut Tsahkna oli kertonut ensimmäisestä päätöksestään järjestää erittäin lyhyen varoitusajan valmiusharjoitus noin 300 reserviläisille. Joulukuussa toteutettuun harjoitukseen ilmoittautui 48 tunnissa lähes yhdeksän kymmenestä siihen kutsutusta.

Voisiko samaa kokeilla Suomessa, ministeri Niinistö ?

– Kyllä voisi.

Tsahknan mukaan nopean valmiuden harjoituksia on tarkoitus Virossa jatkaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja