Mainos

HS: Viron turvallisuusraportti: Venäjä iskisi sotatilanteessa myös Suomeen

Viron ulkomaantiedustelusta vastaavan Teabeametin keskiviikkona julkaiseman turvallisuusraportin mukaan yksikään Venäjän viereisistä valtioista ei ole turvassa, mikäli sota syttyy, kertoo Iltalehti torstain printtilehdessä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat eilen.

Noin 50-sivuisessa uhkaraportissa kuitenkin muistutetaan, ettei sitä pidä käyttää tulkinnassa nykyisyydestä tai tulevaisuudesta. Se on keskittynyt Viron pahimpiin uhkiin tähän mennessä. 

Raportin mukaan Viro ei ole Venäjän ykkösprioriteetti. Lehden siteeraaman raportin mukaan Venäjä tulisi kuitenkin iskemään todellisessa sotatilanteessa myös Suomeen.

– Kreml ottaa huomioon, että Nato voi käyttää infrastruktuuriaan Suomessa ja Ruotsissa. Tämän takia Venäjä on valmistautunut iskemään näihin maihin huolimatta siitä, etteivät ne kuulu Natoon, raportissa sanotaan lehden mukaan.

Raportin mukaan Baltian maissa suurimmat uhat liittyvät Venäjän virhearviointeihin. Raportissa myös muistutetaan siitä, että Venäjän ja lännen suhteet ovat huonoimmat sitten kylmän sodan.

*Juttua päivitetty 10.3. klo 11.30: Lisätty linkki Helsingin Sanomiin, joka kertoi raportista jo eilen. Lähde vaihdettu myös otsikkoon. Iltalehti kertoi asiasta printtilehdessään tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.