Mainos

Viron munuaissiirrot todettiin laillisiksi

Virossa viime vuoden tammikuussa skandaalin nostattaneet munuaissiirrot tehtiin lain sallimissa rajoissa. Poliisi on saanut asiaa koskevat rikostutkimukset päätökseen eikä näe aihetta syytteiden nostamiseen.

Häly munuaissiirroista nousi, kun Israelista kotoisin oleva professori Zaki Shapira teki oman avustajajoukkonsa kanssa kuudelle muassaan matkanneelle israelilaiselle munuaissiirrot Tallinnan keskussairaalalta vuokraamissaan tiloissa. Munuaisen "lahjoittajat" olivat kotoisin Romaniasta ja Moldovasta.

Poliisi ei löytänyt ryhmän toimissa mitään lainvastaista, sillä ryhmän jäsenet olivat saapuneet asianmukaisin viisumein maahan, ilmoittaneet toimistaan avoimesti ja hoitaneet kaikki sairaalaa koskevat velvoitteensa. Näyttöä siitä, että siirrännäisen antajat olisivat saaneet raha palkkioksi, ei saatu. Myös Viron hallitus on käsitellyt munuaissiirtoja ja tuominnut ne sopimattomina, mutta samalla painottanut, että ne eivät olleet lainvastaisia.

Israelissa elinsiirroista syntyi skandaali, jonka johdosta maan sisäministeriö kielsi professori Shapiralta lääkärintoimen harjoittamisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.