Viron koronatilanne ei ota laantuakseen – virologi MTV:n haastattelussa: "Monet positiivisen tuloksen antaneet eivät ole juurikaan sairaita"

Koronatilanne on Virossa selvästi Suomea huonompi – tartuntojen ilmaantuvuusluku on yhdeksänkertainen Suomeen verrattuna 1:56

Koronatartuntojen määrä Virossa ei ota laantuakseen. Viimeisen vuorokauden aikana maassa on todettu jälleen lähes 500 uutta tapausta. Viron ilmaantuvuusluku on nyt noin 540, kun Suomessa se on 66. 

Tarton yliopiston virologin Irja Lutsarin mukaan moni koronatartunnan saanut on oireeton tai vähäoireinen.

– Teemme testejä aika kovasti, mutta monet positiivisen tuloksen antaneet eivät ole juurikaan sairaita. Noin 20 prosentilla heistä ei ole minkäänlaisia oireita.

Viroa vaivaa myös maskivastaisuus ja rokotekriittisyys. Hallituksen teettämän kyselyn mukaan kolmasosa virolaisista ei halua ottaa rokotetta. 

Miksi virolaiset kokevat näin ja mitä virologi siitä ajattelee? Katso koko uutisjuttu yllä olevalta videolta.

Viron hallitus on varannut 40 000 kasvomaskia köyhimmille, joilla ei ole varaa niitä muuten hankkia. 

 Sen lisäksi maalla on ollut haasteita saada riittävästi koronarokotteita. Tähän mennessä noin 2% väestöstä on saanut koronarokotteen.

Jäävätkö pienet maat tässä suhteessa isompien jalkoihin?

– Erittäin hyvä kysymys. Mutta on myös niin, että pienet maat, joilta puuttuu kaikkien osa-alueiden ammattitaitoa mukaan lukien ne, jotka hankkivat rokotteita maahan, ovat riippuvaisia EU:n prosesseista, Lutsar pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat