Viron koronaluvut uuteen ennätykseen – sairastuneita päivätasolla enemmän kuin Suomessa pahimmillaan

Viron koronatartunnat ovat viimeisen vuorokauden aikana kivunneet ennätyslukemiin. Positiivisen testituoksen antoi 1104 ihmistä, joista lähes puolet Tallinnassa.

Maan ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta on tällä hetkellä 582,48. Tallinnassa tapauksia todettiin 533.

Maassa on kuollut tähän mennessä 265 ihmistä koronan aiheuttamiin komplikaatioihin. Puolet heistä on menehtynyt viimeisen neljän viikon aikana.

Tänään menehtyneistä neljästä uhrista nuorin oli 62-vuotias.

Virossa on tähän mennessä  annettu 6632 rokotetta. Tavoite saada COVID-19 rokote vapaasti jaettavaksi kesäkuuhun mennessä näyttää epärealistiselta. Se edellyttäisi noin 20 000 ihmisen rokottamista joka viikko.

– Läheskään kaikki eivät kuitenkaan edes halua rokotetta. Somessa velloo täälläkin hetkellä paljon salaliittoteorioita ja epäilyjä rokotteen toimivuudesta, haittavaikutuksista ja lääkeyhtiöiden rahastamisesta, kertoo kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

50:09
Katso myös: Tämä on uusin tieto Suomen koronatilanteesta. Näin joulunpyhät näkyvät tartuntaluvuissa.

Moni suhtautuu hengityssuojaimiinkin epäillen.

– Täällä ajatellaan maskeistakin vähän samaan tapaan kuin Suomessa viime vuoden keväällä, että ne keräävät vain bakteereja, eivätkä suojaa sen paremmin itseä kuin kanssaihmisiä.

– Kun seuraa esimerkiksi busseissa matkustavia, niin noin kolmasosa ei edelleenkään käytä minkänlaisia hengityssuojaimia, Saraste kuvailee.

Maa on pitkälti suljettu epidemian vuoksi.

– Ravintoloista saa vain takeaway -annoksia ja yleisötilaisuudet on peruttu. Peruskoulun neljän ensimmäisen luokan oppilaat palaavat kouluun maanantaina, Saraste listaa.

Tilanne on vielä pahempi lähinaapurissa Liettuassa, jossa todettiin tänään 2331 uutta tapausta. Silti rajat ovat edelleen auki.

Etelänaapurin pahentunut tilanne heijastuu myös Suomeen.

Muun muassa suuri osa Suomeen tulevasta rekkaliikenteestä on peräisin Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta. Lisäksi huolta on aiheuttanut joululomiltaan Suomeen palanneet rakennusmiehet, joiden on pelätty tuovan mukanaan tautiryppään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja