Viron koronaluvut uuteen ennätykseen – kirjeenvaihtaja kertoo välinpitämättömyydestä: Moni käyttää likaista maskia tai jättää sen kokonaan pois

11:47
Katso myös video: Suomen rajatiukennukset kuohuttavat Virossa.

Suomen asettamat uudet rajoitukset ja poikkeusolot ovat Virossa median etusivun uutinen. Viron omat koronaluvut ovat nyt Euroopan korkeimmat asukaslukuun suhteutettuna.

Viimeisen vuorokauden aikana koronapotilaita tuli lisää 1154. Testattuja oli noin 5000 ja positiivisen tuloksen antoi lähes joka neljäs.

Maan ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on nyt hurjat 850.

Sairaaloissa on yli 500 potilasta joista teho-hoidossa on 41, eli enemmän kuin Suomessa, vaikka Virossa on neljä kertaa vähemmän asukkaita kuin Suomessa. 

– Ehkä virolaisten asennetta kuvaa hyvin se, että alakerran parturikampaamossa esimerkiksi  asiakkaat määrätään käyttämään kurakelien takia kenkäsuojuksia – niitä asuntonäyttelyistä tuttuja sinisiä pusseja – mutta asiakkailta ei vaadita maskeja eikä henkilökunta itsekään niitä käytä, kertoo kirjeenvaihtaja Petri Saraste Tallinnasta.

Saraste kertoo, että kahvilat, baarit ja ravintolat saavat edelleen olla auki aamukuudesta iltayhdeksään.

– Tosin vain puolet asiakaspaikoista on käytössä. Nyt on hiihtoloma ja porukkaa on runsaasti liikkeellä eri puolilla Viroa. Se pahentaa tilannetta, Saraste sanoo.

Myös maskien käyttöohjeista lipsutaan.

– Paljon näkee myös ihmisiä, jotka vetävät taskustaan likaisen ja ryppyisen kertakäyttömaskin kauppaan mennessään, eli eivät vaivudu vaihtamaan maskia joka kerta. Kangasmaskeja näkee myös paljon. Monet eivät edelleenkään usko kasvosuojaimista olevan hyötyä enempää itselle kuin muillekaan, Saraste toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja