Mainos

Viro juhlii itsenäisyyttä

Viro viettää tänään 84. itsenäisyyspäiväänsä. Viro julistettiin itsenäiseksi Tallinnassa 24. helmikuuta 1918. Itsenäisyyspäivää Virossa vietetään perinteisin menoin. Aamulla auringon noustessa on juhlallinen lipunnosto Toompean Pitkän Hermannin torniin, päivällä järjestetään puolustusvoimien paraati ja juhlajumalanpalvelus.

Illalla pitää Viron presidentti itsenäisyyspäivän vastaanoton Estonia Teatterissa. Itsenäisyyspäivän vastaanottoon kuuluu ensin konsertti Estonian oopperasalissa ja presidentin itsenäisyyspäivän puhe. Presidentin itsenäisyyspäivän puhetta pidetään Virossa presidentin tärkeimpänä virallisena puheena. Puheen jälkeen alkaa varsinainen vastaanotto Estonian konserttisalin puolella.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto televisioidaan ja sen seuraaminen on aivan yhtä suosittua kuin Suomessakin. Tänä vuonna varsinaista vastaanottoa ei nähdä suorana lähetyksenä, sillä samaan aikaan hiihdetään Salt Lake Cityssä naisten 30 km. Kun asiasta viime vuoden lopulla päätettiin Viron paras naishiihtäjä Kristina Smigun oli vielä hyvin vahva mitalisuosikki.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.