Virittäydy työelämään lempeämmin – 5 syytä, joiden vuoksi liika ahkeruus on pahasta

Suomessa arvostetaan ahkeruutta, mutta liiallinen puurtaminen vie voimat ja voi viedä myös terveyden. Kokosimme yhteen viisi syytä, joiden vuoksi sinun kannattaa aloittaa härkäviikot tänä vuonna hitusen höllemmin.

Tiesitkö että ylityöt vaikuttavat terveyteen? Lue miten ylityö vaikuttaa ja opi pitämään taukoja töistä.

1. Masennus

Ylitöiden on todistettu linkittyvän masennukseen. Amerikkalaistutkimuksen mukaan ihmiset jotka työskentelevät vähintään 11 tuntia päivässä, sairastuvat kaksi kertaa todennäköisemmin masennukseen.

2. Uniongelmat

Aikuisen pitäisi nukkua yössä keskimäärin 7-9 tuntia. Amerikkalaisten nukkumista seuranneen tutkimuksen mukaan aikuiset nukkuvat yössä vain keskimäärin kuusi tuntia. Tutkimuksen mukaan ylitöitä tekevät ihmiset kärsivät keskivertoihmistä enemmän uniongelmista.

3. Sydänongelmat

2010 tehdyn tutkimuksen mukaan ylitöitä usein tekevät ihmiset ovat alttiimpia sairastumaan sydän- ja verisuonitauteihin. Yli kymmenen tuntia päivässä työskentelevillä on selvitetty olevan 60 prosenttia suurempi riski kärsiä korkeasta verenpaineesta ja saada sydäninfarkti.

4. Stressi

Työ aiheuttaa usein tekijälleen stressiä. Jos teet jatkuvasti ylitöitä, saattaa stressi nousta vaarallisen korkeaksi. Stressi pumppaa kehoosi hormoneja jotka saattavat lisätä verenpainetta, verensokeria, mielenterveysongelmia ja iho-ongelmia.

5. Silmävaivat

Tietokoneen ruudun jatkuva tuijottaminen rasittaa silmiä. Tietokoneeen tapittaminen aiheuttaa muun muassa silmien kuivumista, migreeniä ja näön sumentumista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja