Mainos

Viren: Pekingin olosuhteita mollataan suotta

Moninkertainen olympiavoittaja Lasse Viren tyrmää puheet, joiden mukaan Pekingin olympialaisten olosuhteet olisivat liian rankat kestävyysurheilijoille. SuomiAreenan Pekingin olympialaiset ja ihmisoikeudet -keskustelutilaisuuteen osallistunut Viren ei usko, että ilmansaasteet vaikuttavat merkittävästi urheilijoiden suorituksiin.

- Pekingin ilmansaasteista on puhuttu paljon, mutta minä en jaksa uskoa, että se olisi mikään häiritsevä tekijä. Ei kenenkään urheilijan kisa mene sen takia pilalle.

Olympialaisten boikotoinnista käydään jatkuvasti kiivasta keskustelua. Viren itse kilpaili niin sanottuina boikottivuosina, jolloin olympialaisia boikotoivat muun muassa Yhdysvallat, Neuvostoliitto ja Afrikan maat. Juoksijalegendan mielestä urheilu ja boikotointi eivät kuulu yhteen.

- Minä näen, että urheilu on yhdistävä tekijä. Boikotin kautta sitä voidaan repiä auki, mutta urheilu urheiluna on ainakin minun aikanani aina ollut. Urheilijat, joita olen oppinut tässä vuosien saatossa tuntemaan, ei heidän kanssaan ole koskaan näistä boikottiasioista puhuttu.

Virenin mukaan urheilijat keskittyvät arvokisoihin vuosien ajan. Boikotit eivät mahdu mukaan valmistautumisohjelmiin.

- Ei tällaisilla väittelyillä ja muilla tekemisillä kukaan tulee voittamaan. Urheilijat lähtevät pitkillä suunnitelmilla pyrkimään kisoihin ja sitä kautta sitten haluavat siellä menestyä. Nämä muut asiat tulevat vähäsen eri latuja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.