Viranomaiset sormi suussa Kobe Bryantin onnettomuuteen liittyen – todisteita huomattava määrä, tuore lausunto rajaa murhenäytelmän syitä

Entisen koripallotähden Kobe Bryantin ja kahdeksan muun ihmisen hengen vieneen helikopterionnettomuuden tutkinnassa ei ole paljastunut merkkejä moottoriviasta. Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta (NTSB) kertoi asiasta perjantaina alustavassa raportissaan.

Muun muassa Bryantia ja hänen 13-vuotiasta Gianna-tytärtään kuljettanut helikopteri joutui onnettomuuteen kaksi viikkoa sitten sunnuntaina Los Angelesin länsipuolella. Kaikki kyydissä olleet ja kuljettaja kuolivat.

– Kaikki helikopterin merkittävät komponentit sijaitsivat hylyn alueella. Pää- ja takaroottorikokoonpanojen tarkastuksessa havaittiin vaurioita, jotka olivat yhdenmukaisia moottorin pyörimisen kanssa onnettomuushetkellä. Katsottavissa olleissa moottoriosissa ei ollut merkkejä sisäisistä vioista tai katastrofaalisista häiriöistä, NTSB kertoi raportissaan.

Perjantainen raportti oli yhteenveto siitä, mitä asiasta on saatu selville toistaiseksi. Onnettomuuden syytä selvittävän loppuraportin valmistumisen odotetaan kestävän vähintään vuoden. Tutkinnan kohteena on esimerkiksi sumuinen sää ja sen mahdollinen vaikutus onnettomuuteen.

– Tutkijamme ovat jo kehittäneet huomattavan määrän todisteita tämän traagisen onnettomuuden olosuhteista, NTSB:n puheenjohtaja Robert Sumwalt kommentoi.

– Olemme vakuuttuneita, että pystymme selvittämään syyn ja siihen vaikuttaneet tekijät, jotta voimme antaa jatkossa turvallisuussuositukset, joilla voi estää tällaisten onnettomuuksien toistumisen, Sumwalt jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat