Silminnäkijähavainto tuo uutta tietoa Kobe Bryantin viimeisistä hetkistä: "Helikopteri katosi sumupilveen, sitten räjähti"

Kobe Bryantin, tämän 13-vuotiaan tyttären sekä seitsemän muun matkustajan kuolemaan johtaneen helikopteriturman vaiheista on saatu uutta silminnäkijätietoa. 

Kopteri nousi ilmaan John Waynen lentokentältä paikallista aikaa aamulla kello 9.06. Onnettomuus tapahtui hiukan ennen kello kymmentä Calabasisissa Las Virgenes Roadin ja Willow Glen Streetin lähistöllä.

Viranomaiset tutkivat turmaa, jonka syihin sääolosuhteet näyttävät vaikuttaneen toistaiseksi teknisiä ongelmia enemmän.

– Todennäköisyys molempien moottoroiden menettämiselle kopterissa - sellaista ei vain tapahdu, Bryantia lennättäneen yhtiön pilotti Kurt Deetz kommentoi Los Angeles Timesille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Turmakopterin lentomatkan julkisista tiedoista Deetz päättelee kopterin vauhdin olleen törmäyksen aikana hurja.

– Kopterin vauhti on ollut tilanteessa noin 257 kilometriä tunnissa. 40 minuutin lentämisen jälkeen kopterissa on ollut arviolta 360 kiloa polttoainetta. Sellainen määrä sytyttää suuren tulipalon, Deetz jatkoi.

Jerry Kocharian oli turmapaikan lähistöllä kahvilla, kun hän kuuli ongelmissa olleen helikopterin lentävän epätavallisen matalalla.

– Se ei kuulostanut normaalilta ja kopteri oli erittäin matalalla. Näin sen putoavan ja räjähtävän, mutta rankan sumun vuoksi oli vaikea havainnoida tarkasti. Helikopteri katosi sumupilveen, sitten räjähti, Kocharian kertaa lehdelle tapahtumia.

– Siitä syntyi suuri tulipallo. Kukaan ei voisi selvitä sellaisesta.

Uhrien tunnistaminen on yhä kesken, mutta Orange Coast College on lehden mukaan vahvistanut baseball-valmentaja John Altobellin olleen uhrien joukossa.

27 vuotta valmentajana ja mentorina toiminut Altobelli muistetaan koulun muistokirjoituksessa oppilaiden ystävänä, joka kohteli näitä kuin perhettä ja auttoi heitä hankkimaan stipendejä college-opintoihin.

Los Angeles Timesin tietojen mukaan Altobellin vaimo Keri Altobelli ja heidän 13-vuotias tyttärensä Alyssa Altobelli olivat mukana turmalennolla. Alyssa pelasi samassa joukkueessa Kobe Bryantin tyttären Gianna Bryantinkanssa.

Lue myös:

    Uusimmat