Viranomaiset julkaisivat hyytävän videon Sarah Everardin viime hetkistä – nuoria naisia "metsästänyt" brittipoliisi pysäytti keksityin perustein

Viranomaiset julkaisivat hyytävän videon Sarah Everardin viimeisistä hetkistä – murhaajapoliisi oli pysäyttänyt ”kohteensa” 0:28
Katso viranomaisten julkaisema video hetkestä, kun konstaapeli Couzens oli pysäyttänyt kadulla Everardin.

Britanniassa poliisina toiminut 48-vuotias mies tuomittiin torstaina elinkautiseen vankeuteen Sarah Everardin murhasta. 33-vuotiaan naisen kohtalo on kuohuttanut ihmisiä ympäri maailmaa.

Sarah Everard katosi maaliskuussa ja hänet löydettiin myöhemmin kuolleena Lontoon eteläpuolelta. Nyt viranomaiset ovat julkaisseet ennennäkemättömän videon, joka tallentui auton kojelautakameralle vain hetkeä ennen Everardin kuolemaa.

Videolla näkyy hetki, kun poliisi Wayne Couzens oli pysäyttänyt Everardin väittäen tämän rikkoneen koronarajoitusmääräyksiä. Syytäjän mukaan mies oli "metsästänyt nuoria naisia siepattavaksi ja raiskattavaksi".

Konstaapeli oli näyttänyt naiselle poliisilupansa. Tämän jälkeen Couzens oli laittanut naisen käsirautoihin, vienyt autonsa takapenkille ja asettanut tälle turvavyön.

Kidnappauksen jälkeen Couzens raiskasi ja murhasi Everardin. Ruumis löydettiin viikkoa myöhemmin.

Couzens tuomittiin elinkautiseen vankeuteen ilman mahdollisuutta armahdukseen. Tuomari kuvaili median mukaan tapausta muun muassa traagiseksi ja brutaaliksi.

– Olet pettänyt oman perheesi. Ei ole todisteita katumuksesta, tuomari sanoi poliisille tuomiota luettaessa ja kuvaili tapausta myös groteskiksi.

Katso ylhäällä olevalta viranomaisten julkaisema video Everardista hetkeä ennen kuolemaa.

Lue myös:

    Uusimmat