Poliisi kidnappasi ja murhasi 33-vuotiaan Sarahin Lontoossa – tuomittiin elinkautiseen, ei mahdollisuutta armahdukseen

Poliisina toiminut mies tunnusti aiemmin tänä vuonna murhanneensa 33-vuotiaan Sarah Everardin Isossa-Britanniassa. Everardin kimppuun hyökättiin hänen kävellessään yksin illalla Lontoossa.

Suur-Lontoon poliisin palveluksessa ollut 48-vuotias konstaapeli Wayne Couzens sieppasi Sarah Everardin maaliskuun alussa, raiskasi ja murhasi tämän. Poliisi esitti olevansa pidättämässä naista.

Nyt Couzens on tuomittu elinkautiseen vankeuteen ilman mahdollisuutta armahdukseen, uutisoi BBC. Brittimedian mukaan elinkautiseen ilman armahdusmahdollisuutta tuomitaan rikollisia, jotka lasketaan erittäin vaarallisiksi yhteiskunnalle.

Tuomari kuvaili median mukaan tapausta muun muassa traagiseksi ja brutaaliksi.

– Olet pettänyt oman perheesi. Ei ole todisteita katumuksesta, tuomari sanoi poliisille tuomiota luettaessa ja kuvaili tapausta myös groteskiksi.

Oikeuden mukaan teon poikkeuksellisen korkean vakavuusasteen vuoksi ainoa vaihtoehto tuomion pituudeksi oli elinkautinen.

– Poliisin roolin väärinkäyttö tällaisessa tapauksessa uhrin kidnappaamiseksi, raiskaamiseksi ja murhaamiseksi on yhtä vakavaa kuin murhaaminen poliittisista, uskonnollisista tai ideologisista syistä, tuomari sanoi ja lisäsi Couzensin teon rapauttavan ihmisten luottamusta poliisiin.


BBC:n mukaan tapausta tutkineet poliisit halasivat Everardin perhettä sen jälkeen kun tuomio oli luettu.

Murha matkalla pubiin

Viime viikolla Britanniaa järkytti 28-vuotiaan opettajan Sabina Nessan murha. Nessan kimppuun hyökättiin Lontoossa, kun hän oli matkalla lähipubiin tapaamaan ystäväänsä noin puoli yhdeksältä illalla.

Matkan olisi pitänyt kestää vain viisi minuuttia, mutta Nessa ei koskaan päässyt pubiin asti. Hänet löydettiin kuolleena läheisestä puistosta seuraavana päivänä.

Suur-Lontoon poliisitoimi on käynnistänyt laajan tutkinnan murhaajan löytämiseksi. Vihjeiden ollessa vähissä poliisi julkaisi valvontakameravideon, jolle tallentuneen miehen tunnistaminen toivottavasti johtaa tapauksen ratkaisemiseen.

– Olette nähneet valvontakamerakuvan, jonka julkaisimme. On todella tärkeää, että löydämme tämän miehen, kertoi Suur-Lontoon poliisitoimen apulaiskomissaari Louisa Rofle tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin poliisi pidätti toisen 38-vuotiaan miehen kuulusteluja varten, mutta vapautti tämän seuraavana päivänä. Valvontakameran tallentama mies on siis poliisin paras johtolanka tällä hetkellä.

Nessan tapauksen jälkeen eräs paikallinen yhdistys jakoi esitteitä, joissa neuvottiin naisia siitä, miten pysyä turvassa iltaisin. Tämä herätti suuttumusta paikallisten keskuudessa, etenkin naisten.

Apulaiskomisaario Roflen mukaan naisten ei pitäisi joutua miettimään liikkumistaan väkivallan pelossa. Hänen mielestään naisiin kohdistuvassa väkivallassa on merkkejä epidemiasta, BBC kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat