Vinicius Junior murtui kyyneliin kesken lehdistötilaisuuden – toimittajilta upea reaktio

Vinicius junior murtui kyyneliin lehdistötilaisuudessa: "Antaisin siinä tapauksessa rasisteille, mitä he haluavat" 0:56
Katso videolta Vinicius Juniorin puheenvuoro ja toimittajien reaktio.

Toistuvasti rasististen solvausten kohteeksi joutunut Real Madridin brasilialainen hyökkääjä Vinicius Junior on menettänyt pelihaluaan yleisön käyttäytymisen takia. Vastustajan kannattajien loukkaava huutelu on jatkunut Espanjan liigassa vuosia.

Vinicius Junior kertoi kokemuksistaan maanantaina Espanja–Brasilia-jalkapallomaaottelun aattona Madridissa. Ottelu on valjastettu rasismin vastaiseen valistukseen teemalla "sama iho" (una misma piel).

– Olen kohdannut rasismia pitkään, ja se saa minut kerta kerralta surullisemmaksi. Intohimoni pelata vähenee jokaisesta kerrasta, Vinicius kertoi ottelun mediatilaisuudessa.

Vinicius, 23, ei kyennyt pidättelemään kyyneliään, kun hän kertasi väärinkäytöksiä Espanjan eri stadioneilla. Siitä huolimatta hän ei ole ajatellut paeta herjaajiltaan jonkin muun maan liigaan.

– Antaisin siinä tapauksessa rasisteille, mitä he haluavat, Vinicius perusteli ratkaisuaan.

– Aion pysyä maailman parhaassa seurassa ja yritän tehdä niin monta maalia kuin mahdollista. Sitä he saavat seurata.

Vinicius toivoi, että hän voisi keskittyä vain pelaajauraansa.

– Jalkapallo on minulle tärkeä asia, mutta myös rasismin vastustus on valtavan arvokasta. Haluaisin, että värilliset ihmiset saisivat tilaisuuden elää tavallista elämää, Vinicius jatkoi.

– Siinä tilanteessa voisin mennä seurani mukana otteluihin ja keskittyä ainoastaan peliin.


Brassitähti toivoo pelirauhaa

Viniciuksen espanjalainen seuratoveri Dani Carvajal puolusti aiemmassa puheenvuorossaan Espanjaa. Hän kiisti, että maa olisi rasistinen. Vinicius hyväksyi ajatuksen.

– Olen varma, ettei Espanja ole maana rasistinen, mutta täällä on rasistisia ihmisiä ja heitä on paljon stadioneilla, Vinicius vastasi Real Madridin puolustajan kommenttiin.

– Tilanne tulehtui siitä, kun ensi kerran valitin kohtaamastani rasismista. Sen jälkeen minua on loukattu ihonväristäni, jotta pelaisin huonommin.

Vuosien koettelemusten jälkeen Vinicius toivoo pelirauhaa.

– Toivon, että voisin mennä mille tahansa stadioneille miettimättä, mitä kaikkea siellä voi tapahtua.

 

Lue myös:

    Uusimmat