Espanjan uusi päävalmentaja aiheutti heti kohun – Jennifer Hermoso ärähti: "Tämä on jälleen yksi manipuloinnin keino"

Monet Kansojen liigan otteluihin valituista pelaajista ovat ilmoittaneet olevansa lakossa, jolla he tukevat mestaruushumussa väkisin suudeltua Jennifer Hermosoa.

Jalkapallotähti Jennifer Hermoso syyttää Espanjan jalkapalloliittoa pelottelusta ja uhkailusta. Liitto valitsi useita lakkoon ryhtyneitä naisten maajoukkuepelaajia syyskuun lopun Kansojen liigan otteluihin, eikä Hermoso ymmärrä tätä. Hän pitää liiton toimintaa vääränä.

– Pelaajat ovat varmoja, että tämä on jälleen yksi jaottelun ja manipuloinnin keino, jolla pelotellaan ja uhkaillaan meitä oikeudellisilla ja taloudellisilla seurauksilla, meksikolaista Pachucaa seurajoukkuetasolla edustava kirjoitti Hermoso viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Espanja saavutti elokuussa maailmanmestaruuden Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelatuissa naisten MM-kilpailuissa, mutta maan ensimmäisen naisten maailmanmestaruuden ja mestaruushumun sijaan keskustelua on hallinnut Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin käytös. Hän suuteli Hermosoa väkisin suulle palkintoseremonioiden yhteydessä.

Tapauksen jälkeen lukuisat pelaajat ilmaisivat tukensa Hermosolle ja kieltäytyivät edustamasta Espanjan maajoukkuetta. Perjantaina 39 pelaajaa, joista 21 on tuoreita maailmanmestareita, ilmoitti, ettei tilanne ole sellainen, että he voisivat palata maajoukkueeseen.

Lakkoilevat pelaajat ovat vaatineet muutoksia Espanjan jalkapalloliiton toimintakulttuuriin. MM-kultajoukkueen päävalmentaja Jorge Vilda erotettiin tehtävästään syyskuun alussa, ja lopulta myös Rubiales jätti paikkansa liiton puheenjohtajana.

"Suojella minua miltä?"

Uusi päävalmentaja Montse Tome ei valinnut Hermosoa Kansojen liigan otteluihin, mutta muun muassa tähtipelaaja Alexia Putellas ja 14 muuta maailmanmestaria valittiin. Tome väitti maanantaina keskustelleensa tuoreista maajoukkuevalinnoista ennakkoon pelaajien kanssa.

– Luotan siihen, että nämä pelaajat ovat ammattilaisia. Heistä on juuri tullut maailmanmestareita, he rakastavat maajoukkuetta ja tiedän, että he ovat täällä (joukkueessa) huomenna, hän viittasi tiistaina Madridissa tapahtuvaan kokoontumiseen.

– Tänään aloitamme uuden aikakauden maajoukkueessa, Vildan apuvalmentajana toiminut Tome sanoi.

Tome kertoi jättäneensä Hermoson joukkueen ulkopuolelle, koska halusi suojella häntä.

– Olemme "Jennin" ja kaikkien pelaajien tukena, Tome kertoi.

Hermoso otti X:ssä kantaa Tomen lausuntoonkin.

– Suojella minua miltä? Ja keneltä?

Espanja kohtaa naisten Kansojen liigassa Ruotsin 22. syyskuuta ja Sveitsin 26. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat