Villi veikkaus Linnan juhlien tuplapuristajan motiivista Huomenta Suomessa

Mikä oli tuplakättelijän motiivi? Tässä Pöllöraadin arvio 0:53
Pöllöraati keskusteli Linnan juhlien puhutuimmasta hetkestä: tuplakättelijästä ja tämän motiivista – katso video!

Keskiviikkoinen itsenäisyyspäivä ja presidenttiparin juhlavastaanotto Presidentinlinnassa oli monella tapaa poikkeuksellinen. Katso yllä olevalta videolta, minkä Pöllöraati uskoo olevan tuplakättelijän toiminnan motiivina. 

Keskiviikkona Suomi juhli itsenäisyyttään järjestyksessään 106. kerran, ja ensimmäistä kertaa Naton jäsenmaana. Samalla yksi aikakausi saatiin päätökseensä, kun Sauli Niinistö isännöi itsenäisyyspäivän vastaanottoa viimeistä kertaa presidenttinä yhdessä puolisonsa, tohtori Jenni Haukion kanssa. 

Presidenttiparin juhlavastaanotolle kutsuttu Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esihenkilönHanna Vesalan mukaan ilta Presidentinlinnassa oli hieno ja arvokas. 

Linnaan oli kutsuttu kaikkiaan noin 1 700 juhlavierasta, mikä oli enemmän kuin vuosi sitten. Tunnelma oli paitsi tiivis myös rento. 

– Kuulin vähän sellaista, että tällä kerta vähän pidempään saatiin jatkaa juhlimista, Vesala paljastaa.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg kertoo kuulleensa eduskunnassa, että tunnelma Presidentinlinnassa oli ollut juhlavieraiden mukaan jopa poikkeuksellisen rento.

– Kerro sieltä sisäpiiriläisten tuoreimmat juorut ja puheenaiheet, Huomenta Suomen juontaja Shahin Doagu heitti tänä vuonna kutsuvieraana olleelle Vesalalle. 

– Ehkä se on vähän niin, että mitä tapahtuu Linnassa, pysyy Linnassa, Vesala sanoo vihjailevasti.

Vesala kertoo kiinnittäneensä itsenäisyyspäivänä erityistä huomiota siihen, miten presidenttiehdokkaat käyttäytyvät illan aikana. 

Alexander Stubb näytti parkkeeranneen itsensä tanssilattian ja ruokasalin väliin ja viihdytti ihmisiä. 

Pekka Haavisto myös samoissa maisemissa yhdessä Antonio Floresin kanssa teki selvästi paljon suhdetoimintaa eri suuntaan ja olivat kysyttyjä keskustelukumppaneita, Vesala muistelee. 

– Montako kertaa kättelit, politiikan toimittaja Jari Korkki vitsaili viitaten Linnan juhlien ehkä puhutuimpaan tilanteeseen.

Keskiviikkoiltana tapahtui jotain hyvin ainutkertaista: eräs henkilö nimittäin saapui kättelemään presidenttiparia kahteen otteeseen. Tällaista tilannetta ei ole ollut juhlavastaanotolla koskaan aiemmin.

Pöllöraadilla oli selkeä näkemys, mikä ajoi miehen kättelyjonoon kahteen kertaan. Katso raadin mielipide jutun alussa olevalta videolta.

Suomen sijoitus on romahtanut Pisa-tuloksissa

Linnan juhlien lisäksi kuluneella viikolla on ollut toinenkin suuri puheenaihe: Suomen Pisa-osaamistulosten romahdus. 

Kaukana ovat nimittäin ne ajat, kun Suomi koreili Pisa-tulosten kärjessä ja koko maailma otti mallia maamme koulutusjärjestelmästä.

Listauksessa sijalle 20. sijoittunut Suomi on yhä keskiarvon yläpuolella, vaikka osaamistulokset jatkavat heikkenemistään.

Tilanne on vuosien aikana muuttunut siten, että nyt Suomi selvittää, mitä Pisa-tuloksissa Suomen edellä olevat maat tekevät oikein.  

Katso alla olevalta videolta, mitä mieltä Pöllöraati on Suomen koulutusjärjestelmän nykytilasta.

Pöllöraati: Mikä lääkkeeksi koululaisten rapistuvaan osaamistasoon? 10:43
Pöllöraadin mukaan vanhempien vastuu lapsensa oppimisesta on kasvanut aiempaan verrattuna. Mikä avuksi huonoihin Pisa-tuloksiin?

Lue myös:

    Uusimmat