Mainos

Ville Niinistö tyrmää Bernerin liikenneuudistuksen: Täydellisen poliittisen fiaskon ainekset

6:53

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ehdotus valtion väylien yhtiöittämisestä on askel kohti katastrofia.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi eilen Liikennekaari-nimisestä suunnitelmasta siirtää Suomen tie-, rautatie ja meriväylä uuteen valtionyhtiöön, joka aloittaisi toimintansa vuoden 2018 alusta. 

Perussuomalaiset ja SDP ovat esittäneet epäilyksensä suunitelmasta. Myös Vihreät vastustavat Liikennekaari-mallia.

– Pidän ajatusta siitä, että koko valtion väylien kansallisomaisuus siirrettäisiin poliittisen päätöksenteon valvonnasta ja vastuusta erilliseen yhtiöön, huonona. Se heikentää kansanvallan toimintaa ja lisää kustannuksia, Vihreiden puheenjohtaja Villle Niinistö sanoo Huomenta Suomessa tiistaina.

Berner on aiemmin ilmoittanut, ettei yksityistämistä tule tapahtumaan. Yhtiöittäminen on Niinistön mielestä kuitenkin portti sille, että tieliikenne yksityistettäisiin kokonaan. 

– Se erottaa kokonaisuuden valtion normaalista toiminnasta ja siirtää maaomaisuuden  kauemmas Eduskunnan valvonnasta, se on iso riski, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan syrjäseudut kärsisivät uudistuksesta, sillä hänen mielestään yhtiö hoitaisi asioita vain oman intressinsä ja näkökulmansa mukaan, eikä miettisi tarpeeksi yhteiskunnallista puolta.

– Missä menee viranomaistoiminnan ja yhtiöittämisen raja? Yhtiö miettii asiaa kaupallisesta näkökulmasta, vaikka se olisikin valtionyhtiö. Yhtiöittäminen on massiivinen hanke jossa on täydellisen poliittisen fiaskon ainekset, Niinistö sanoo.

Juttua muutettu 19.4.16 klo 11.53: Bernerin puolue on keskusta, ei kokoomus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.