Mainos

Sipilä kehuu Bernerin liikenneverkkoselvitystä rohkeaksi ja tärkeäksi – "Kyse ei tietenkään ole yksityistämisestä"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi tukensa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) blogissaan perjantaina.

Sipilän mielestä Bernerin selvitys liikenneverkon uudistamisesta on ennakkoluuloton ja rohkea ja Berner on tehnyt sen hyvin. Hänen mukaansa toteutuessaan uudistus toisi uusien avautuvien liiketoimintamallien avulla merkittävästi lisää euroja väyläverkon investointeihin.

Sipilä myös arvostelee niitä, jotka etsivät esityksestä nyt kaikki mahdolliset ongelmat ja irtisanoutuvat siitä ikään kuin nykytilanne olisi optimaalinen. 

– Kyse ei tietenkään ole yksityistämisestä, kansallisomaisuuden myymisestä tai markkinavoimien päästämisestä rellestämään Suomen teillä. Uudet palvelukonseptit on helpointa toteuttaa yhtiömuodon kautta, pääministeri sanoo. 

Hänen mielestään nyt on syytä rauhassa pohtia Bernerin ideoiden toteuttamiskelpoisuutta. Selvitys laitetaan kuulemiskierrokselle, ja aiheesta käydään kattava asiantuntija- ja kansalaiskeskustelu ennen mahdollisen hallituksen esityksen laatimista. Jos ja kun arvioinnissa tulee esille asioita, joiden vuoksi esityksen linjauksia on tarpeen muuttaa, niitä muutetaan, Sipilä sanoo. 

– Tämä on uutta poliittista kulttuuria – rohkeaa ja avointa. Siihen ei olla Suomessa totuttu. 

Berner esitteli torstaina selvityksen mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustamisesta. Katso video alta!

0:48

Autovero saattaisi poistua liikenneväylien yhtiöittämisen yhteydessä. Katso lisää oheiselta videolta.

6:20

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja