Mainos

Perussuomalaiset tyrmää väylien yhtiöittämisen: "Yhteisymmärrys ylitettiin"

2:21

Perussuomalaiset eivät tue liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esitystä valtion väylien yhtiöittämisestä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) pitää Bernerin esittämää aikataulua hätäisenä.

Terho sanoo, että perussuomalaiset ovat sitoutuneet ainoastaan asian selvittämiseen.

– Perussuomalaiset eivät ole luvanneet tukea tätä uudistuksen toteuttamista ja pidän tätä aikataulua erittäin hätäisenä ja kiireisenä. Näin isot uudistukset tulisi toteuttaa vaalien kautta, Terho sanoo.

Liikenneministeri Berner siirtäisi Suomen tie-, rautatie ja meriväylä uuteen valtionyhtiöön, joka aloittaisi toimintansa vuoden 2018 alusta.

Päätöksiä yhtiön muodostamisesta tehtäisiin aikaisintaan vuoden 2017 syksyllä.

Terhon mukaan asiasta ei ole sovittu hallitusohjelmassa.

– Jos tämä haluttaisiin tällä vaalikaudella toteuttaa, niin silloin tulisi olla hallituspuolueiden yksimielinen yhteinen päätös ja sitä ei ole tällä vaalikaudella näköpiirissä, Terho toteaa.

– Olin siitä yllättynyt, kun ylitettiin tämä yhteisymmärrys siitä, että asiaa selvitetään, Terho lisää.

Perussuomalaisten ryhmäjohtajaa huolestuttaa autoilijoiden maksujen nostaminen.

Esityksen mukaan valtionyhtiö rahoittaisi toimintansa pääasiassa käyttöön perustuvilla asiakasmaksuilla, jolla korvattaisiin osa liikenteen nykyisistä veroista ja maksuista.

Vastineena valtio laskisi polttoaine- ja ajoneuvoveroja.

– Autoilun hinta ei saa kasvaa eikä autoilu saa tulla rahastuksen kohteeksi, josta yritetään autoilijoilta lypsää nykyistäkin enemmän erilaisia maksuja.

– Toiseksi mikä tahansa tekninen ratkaisu onkin, sen täytyy kunnioittaa yksilöllisyyttä ja koskemattomuutta ja se ei saa olla minkäänlainen kyttäämisen tai kyyläämisen väline, Terho sanoo. 

Berner vakuutti Seitsemän uutisissa, että yksilön suoja kulkee kaiken edellä. Ministerin mukaan asiassa haetaan mobiilipalveluihin liittyviä maksuja, joihin ei liity henkilön paikantamista.

7:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.