Mainos

Ministeri Lintilä harmittelee Uutisextrassa: Bernerin esitys ammuttiin alas tutustumatta

11:16

Uusi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tieliikenneselvitystä rohkeana esityksenä. Torstaina julkistettu ehdotus sai nihkeän vastaanoton muissa hallituspuolueissa.

– Hän (Berner) toi erittäin ennakkoluulottoman esityksen. Hieman olen harmissani siitä, että ennen kuin sitä oli ehditty avata ja tutustua, niin sitä oltiin jo ampumassa alas. Kyllä me tarvitsemme tällaisia rohkeita avauksia, elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo MTV:n Uutisextrassa. 

Lintilän mukaan Suomi tarvitsee taloutensa tasapainottamiseksi kasvua edistäviä toimia ja rakenteellisia uudistuksia. Jollakin aikavälillä tarvitaan hänen mukaansa myös ”merkittävä liikenneuudistus”, koska rahat eivät riitä väylien korjauksiin ja investointeihin.

Myös hallituskumppanit korostavat, että väylästön korjausvelka on hoidettava.  

– Joku malli pitää löytää, ja tässä on nyt yhtä mallia esitetty. Toivoisin, että kaikki osapuolet kävisivät tämän esityksen nyt läpi ja arvioisivat sitä sen jälkeen, Lintilä sanoo.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan liikenneverkon yhtiöittäminen ei ole kokoomukselle itseisarvo. Myös oppositio tyrmäsi liikenne- ja viestintäministeri Bernerin liikennevisiot.

– Keskeistä on erottaa yhtiöittäminen ja yksityistäminen. Meillähän on lentoliikennepuolelta vastaava esimerkki Finavia, joka on yhtiö ja toimii verrattain hyvin tällä hetkellä. Ei se niin dramaattisen suuri muutos ole, Lintilä toteaa.

Bernerin johtaman liikenne- ja viestintäministeriön selvitys esittää liikenneverkon yhtiöittämistä, joka keräisi autoilijoilta tien käytöstä maksun. Samalla autoilun veroja laskettaisiin tuntuvasti.

Hallitus ei ole päättänyt yhtiön perustamisesta ja käyttömaksuista, eikä valtiovarainministeriössä ole valmisteilla veromuutoksia.

Ministeri Lintilä on MTV Uutisextrassa toimittaja Johanna Tuurin haastateltavana MTV3-kanavalla kello 19.10.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja