Mainos

Ville Niinistö linjapuheessaan: Hallituksen arvovalinnat haastettava

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ottaa tiukasti kantaa koulutusleikkausten ja työelämän vaikeuksien välttämiseksi.

Niinistö piti linjapuheensa Porissa SuomiAreena-tapahtumassa. Hän otti tapahtumassa kantaa myös Fennovoiman hankkeeseen.


Niinistön "vihreät toimet" yrittäjyyden
helpottamiseksi:


1. Kannustetaan pieniä yrityksiä työllistämään: Vauhditetaan pienten yritysten kasvuhakuisuutta myöntämällä niille vuoden määräaikainen huojennus ensimmäisten työntekijöiden sivukuluista.

2. Vahvistetaan palvelualaa: Yhteiskuntasopimuksen yhteydessä on luvattu lisärahaa teollisuuteen ja infrastruktuuriin, mutta kotimaan palvelualat saavat selvitä omin päin. Esimerkiksi matkailu- ja ravintola-alan kannattavuus heikkenee ja henkilöstön määrä vähenee.

3. Helpotetaan yrittämisen aloittamista: Yrittäjyyden aloittamista tuetaan nyt erittäin kysytyllä starttirahalla. Ehdotan, että sallitaan ihmisten ryhtyä yrittäjiksi sinä aikana kun he saavat ansiosidonnaista.

4. Parannetaan itsensä työllistäjien asemaa: Suomessa on jo 150 000 itsensä työllistäjää. Itsensä työllistäjiin lasketaan yksinyrittäjät, ammatinharjoittajat, freelancerit ja apurahansaajat. 150 000 on vain noin 6 prosenttia työvoimasta, mutta huomattavaa on, että määrä on kaksinkertaistunut 20 vuodessa ja jatkaa kasvuaan.

5. Panostetaan tulevaisuuteen: Vauhdilla muuttuvassa maailmassa osaaminen on voimavara, josta kannattaa pitää huolta jos aikoo pärjätä myös tulevaisuudessa.

- Jopa ministeriö on todennut nyt kroatialaisen omistajan epäuskottavaksi. Eduskunnan asettamat ehdot kotimaisuudelle ja ydinvoimaosaamiselle eivät Fennovoiman hakemuksessa toteudu. Nyt on jäljellä vain yksi uskottava vaihtoehto. Hallituksen on pikaisesti hylättävä Fennovoiman hakemus. Nyt on aika laittaa kotimaiset pääomat kotimaisiin uusiutuviin - ja saada Suomen talous nousuun, hän sanoi.

Linjapuhe käsitteli muuten hallituksen leikkaussuunnitelmia. Niinistön mukaan on vältettävä leikkauksia koulutuksesta ja heikompiosaisilta - sen sijaan puolue haluaa uudistuksia, jotka helpottavat työelämää ja yrittäjyyttä.

Niinistön mukaan ylisuuret leikkaukset ja lapsista säästäminen on hallituksen arvovalinta, joka on haastettava.

- Vaarana ylisuurista leikkauksista on kotimaisen kysynnän entistä vakavampi kutistuminen, koulutuksen tason romahduttaminen sekä köyhyyden lisääntyminen.

- Jos Suomen pienet yritykset työllistäisivät yhtä hyvin, kuin eurooppalaiset pienyritykset keskimäärin, syntyisi Suomeen 65 000 uutta työpaikkaa. Näiden 65 000 työpaikan lisäksi joustavammalla sosiaaliturvalla ja yrittäjyyden edellytysten parantamisella autettaisiin kymmenet tuhannet suomalaiset luomaan itselleen työpaikat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.