Ville Nieminen nosti esiin merkittävän ongelman Venäjän pelissä: ”Siellä on vain yksi kiekko"

Leijonat on MM-kisoissa sensaation äärellä, kun joukkue kaatoi sekä Ruotsin että Venäjän ja eteni finaaliin. C Moren asiantuntijat nostivat välierän voittomaalista ja Venäjän pelistä esiin mielenkiintoisia yksityiskohtia. 

C Moren asiantuntija Karri Kivi luonnehti Venäjä-ottelua Suomen osalta napakympiksi. Ville Niemisen mukaan Venäjä pelasi hyvin, mutta liika sooloilu vesitti maan haaveet finaalipaikasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Venäjältä ei löytynyt maalille menijää tai siellä olijaa viimeiseen minuuttiin. Kaikki halusivat tehdä maalia, mutta siellä on vain yksi kiekko. Venäläiset eivät aina ymmärrä sitä. 

Marko Anttila pääsi kolmannessa erässä Venäjän maalin edessä paluukiekkoon ja iski voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman. Nieminennosti esiin maalia edeltäneen hienon kuvion ja Joel Kivirannan vääntämisen.

– Kiviranta antaa sovitusti keskeltä painetta, paineistaa luistellen koko matkan. Hän riistää kiekon ja se toimitetaan maalin eteen.

– Irtokiekkoon saadaan nopea kaksi vastaan yksi -tilanne, kun venäläiset menivät jo toiseen suuntaan. Hän tiesi, että tulee riisto. Anttila ja Juho Lammikko ennakoivat.


Kivi vertaa lauantaista välierää jopa vuoden 2011 kisoihin, joissa Suomi kruunattiin maailmanmestariksi.

– 2010-luvulla tällainen suoritus on ollut viimeksi Venäjä-Suomi Bratislavassa 2011. Kanada-peli loi koko turnaukselle pohjan. Siinä onnistuttiin ja joukkue oli viritetty mörkötilaan jo silloin. Se kantoi loppuun asti.

Katso ylälaidan videolta, millä keinoin Leijonat kaatoi Venäjän!

Lue myös:

    Uusimmat