Eeli Tolvaselta suoraa puhetta: Nuorten MM-turnaus voittaa AHL-olot – "Ei se siellä mitään herkkua ole"

Eeli Tolvanen, 19, sanoo suoraan, että hän pelaa tällä hetkellä mieluummin jääkiekkoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kuin AHL:ssä.

Tolvanen kertoo hypänneensä jälleen Suomen nuorten MM-ryhmään hyvillä fiiliksin.

– Tuli lähetys Nashvillesta (NHL) takaisin Milwaukeen (AHL) ja oli tsäänssi tulla tänne pelaamaan Suomelle. Se oli totta kai yksi juttu. Kyllä tämä AHL-olot voittaa. Bussireissua oli kuitenkin tiedossa ja joulu olisi vietetty yksin. Täällä sai viettää sen suomalaisjengiläisten kanssa. Kyllä se oli loppujen lopuksi aika helppo päätös, Tolvanen niputtaa MTV Urheilulle.

AHL:ssä kiivaassa ottelutahdissa istumalihakset joutuvat pitkillä bussireissuilla kovalle koetukselle.

– Pelin jälkeen aletaan hyppäämään bussiin, kuusi tuntia istutaan siinä. Päästään neljältä hotellille ja seuraavana päivänä pelataan jo kuudelta uudestaan. Se on aika raskasta ja sitä tehdään joka viikonloppu. Ei se mitään herkkua ole, Tolvanen sanoo.

Tolvasen alkukausi Pohjois-Amerikassa on ollut sahaamista. Pääosin hän on pelannut AHL:ssä, jossa 24 otteluun on syntynyt 12 tehopistettä, mutta neljä NHL-peliäkin on kauteen toistaiseksi mahtunut, kahden pinnan saldolla.

– Siinä on hyvää ja huonoa, että on joutunut sahaamaan. AHL:ssä elämä on aika rankkaa. Unelmana on aina pelata ylhäällä, ja sitten tuli kutsu sinne. Siitä sai pikku itseluottamuspiikin. Kun kutsu tuli alas AHL:ään, sitä halusi mahdollisimman nopeasti päästä ylös takaisin. Siinä tulee sellainen tila, että yrittää antaa kaikkensa joka päivä. Tajusi sen, että he tekevät kovaa duunia siellä, että pysyvät joukkueessa. Pitää itsekin tehdä enemmän duunia, että sinne pääsee takaisin, Tolvanen ruotii.

Nashville taistelee kovalla pelaajarosterillaan vuodesta toiseen Stanley Cupista. Tuleeko ikinä mieleen, että olisipa jokin toinen organisaatio varannut sinut?

– Totta kai niitä on miettinyt, että voisi olla erilainen tsäänssi pelatakin tänä vuonna jo. Mutta toisaalta on tuo paras paikka minullekin. Siellä on tsäänssit voittaa, ja minä tykkään aina pelata sellaisessa joukkueessa, jossa on mahdollisuus voittaa kaikkea. Mitä parempi joukkue, sen paremmin pystyn itsekin puskemaan eteenpäin. Ja mitä paremmin joukkue pelaa, sitä paremmin minäkin pelaan silloin, Tolvanen summaa.

Tolvanen on pelannut näissä nuorten MM-kisoissa kaksi ottelua tehopisteittä. Miltä hänen ketjunsa peli on tuntunut? Miten Tolvanen psyykkaa itseään vaikeuksien keskellä? Entä mitä hän odottaa tulevan yön Slovakia-pelistä? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta. 


Lue myös:

    Uusimmat