Ville Heinola debytoi uudessa sarjassa, valmentajalta komea kuvailu taidoista – viime päivien ratkaisut antavat viestiä "loppusijoituspaikasta"

Ville Heinola on päässyt isoon rooliin Winnipeg Jetsin alakerrassa alkukaudesta:"Tänään oli vähän vaikeampi peli" 1:49
Ville Heinola kertoo videolla alkukaudestaan Winnipeg Jetsissä.

Winnipeg Jetsin suomalaispelaaja Ville Heinola pelasi ensimmäisen ottelunsa AHL:n Manitoba Moosessa. Seurojen viime päivien ratkaisut antavat viitteitä, ettei hän olisi palaamassa loppukaudeksi SM-liigaan ja Rauman Lukkoon. 

Heinola pääsi heti voiton makuun, kun "hirvet" kaatoivat Grand Rapids Griffinsin 5–3.

– Olen jääkiekkoilija, joten haluan pelata paljon. Se on yksi syy, miksi haluan pelata täällä, Heinola sanoi Manitoba Moosen nettivuilla. 

Heinola pääsi pelaamaan toisen taitavan suomalaispakin, Sami Nikun kanssa. Niku teki maalin, ja hyökkääjä Joona Luoto lisäsi saldoaan syöttöpisteellä. 

– Meillä on aika hyvä kemia. En tiedä johtuuko se siitä, että olemme molemmat suomalaisia. Haluamme pelata molemmat hyvin kiekon kanssa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Paljon juonikkuutta"

Heinola kehui päävalmentaja Pascal Vincentiä, joka on suomalaispakin mukaan auttanut häntä paljon. Vincent antoi niin ikään myönteiset kommentit Heinolasta. 

– Hän on lahjakas nuori pelaaja, jonka pelissä on paljon juonikkuutta. Heinola näyttää menevän yhteen suuntaan, mutta kääntyykin toiseen. Hyökkäyksessä hän katsoo toisaalle ja syöttää vastakkaiselle puolelle lapaan, Vincent kuvaili. 

Koittaako paluu Suomeen?

Heinola pelasi alkukauden NHL:n puolella Winnipeg Jetsissä kahdeksan ottelua. Heinola on edelleen tehoillaan 1+4 Jetsin puolustajien pistepörssissä kolmantena. 

Heinolan loppukauden pelipaikka on ollut kuuma puheenaihe viime viikkoina. Yksi vaihtoehto on edelleen hänen paluunsa lainalle Rauman Lukkoon. 

Lukko hankki kuitenkin riveihinsä veteraanipakki Ilkka Heikkisen, mikä antaisi ymmärtää, että Heinola jatkaa pelejään Pohjois-Amerikassa. 

Lue myös:

    Uusimmat