Vilkkumaan ajokortin hankinta oli todellinen farssi – kaikki meni pieleen

Maija Vilkkumaan yritys hankkia ajokorttia muodostui melkoiseksi farssiksi. Laulajatähti paljasti, mikä kaikki kortin hankinnassa meni pieleen.

Kesäkuski-ohjelmassa vieraillut Maija Vilkkumaa, 41, tunnusti, ettei hän oikein ole autoihminen. Vähäisestä innostuksesta autoja kohtaan kertoo myös se, että Vilkkumaan ajokortin hankinta on kestänyt vuosikausia.

– Vuosien jälkeen sain kortin, mutta en saanut ajettua kakkosvaihetta. Hain koko ajan lisäaikaa ja sainkin sitä. Tässä vaiheessa olin joutunut ajamaan liukkaan ajon jo kaksi kertaa, koska suoritus oli mennyt vanhaksi. Lopulta en koskaan vain hakenut ajokorttia, kun olin suorittanut kaiken, Vilkkumaa kertoo tapahtumaketjusta.

Laulajatar kuvitteli virallisen ajokortin olevan vain muodollisuus. Ajokortti vanhentui kuitenkin vuonna 2004.

Todellinen ajokorttifarssi alkoi, kun Vilkkumaa meni muutama vuosi sitten hakemaan korttia poliisiasemalta. Virkailija totesi muusikolle, että hänen pitää uusia inssi, teoriakoe ja kakkosvaihe, koska kortti on vanhentunut.

– En ole vieläkään saanut niitä tehtyä. Tämä on ikuisuusprojekti, joka ehkä tavallaan symboloi monia asioita, Vilkkumaa nauraa.

– Minulla on sellainen teoria, että ihminen saa tehtyä ne asiat, jotka hän oikeasti haluaa tehdä. Ei minulla ole sellaista ongelmaa, että en saisi tehtyä asioita, mutta ajokortin suhteen tuntuu kuin minulla olisi joku syndrooma, Vilkkumaa vitsailee.

Vuosien ajokorttifarssin jälkeen Vilkkumaa ei uskalla sanoa ajankohtaa, jolloin kortti lopulta löytyy hänen taskustaan.

– Tämä on mennyt niin säälittäväksi, että en uskalla sanoa mitään. Olen vahvasti sitä mieltä, että totta kai minä sen hankin. Minähän tykkään ajaa. Olen vain suht huono siinä, Vilkkumaa sanoo.

Kesäkuski MTV3-kanavalla torstaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat