Maija Vilkkumaan Ei-kappale räjäytti hänen suosionsa – artisti oli tuolloin kuitenkin todella ahdistunut

Maija Vilkkumaa voisi olla Ultra Bran laulaja 2:25
Maija Vilkkumaasta olisi voinut tulla Ultra Bran laulaja. Katso videolta, miksi niin ei kuitenkaan käynyt.

Artisti Maija Vilkkumaan omaelämäkerta Vilkkumaa näki päivänvalon 28. lokakuuta. Kirjassa syvennytään myös vuoden 2003 tapahtumiin, jolloin laulajan elämässä tapahtui ristiriitaisia asioita. 

Artisti Maija Vilkkumaan, 49, elämäkertakirja Vilkkumaa (Gummerus) julkaistiin 28. lokakuuta. Vilkkumaa on tehnyt teoksen kirjailija Miina Supisen kanssa. Laulaja halusi olla myös itse kirjoittamassa, koska näin hänen äänensä pääsi varmasti kuuluviin.

– Se ei ole vaan sitä, että luetellaan tapahtumia, vaan kerrotaan, miltä ne näyttivät ja tuntuivat ja miltä Suomi näytti silloin, Vilkkumaa kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 27. lokakuuta. 

Kirjassa syvennytään vuoteen 2003, jolloin Ei-kappale räjäytti Vilkkumaan suosion, mutta hän oli myös eroamassa silloisesta kumppanistaan Sami Aaltosesta

– Samaan aikaan minulle tuli ero, joka oli isosti tapetilla. Olin todella ahdistunut. Kappaleen tekeminen oli euforista, mutta sen jälkeiset ajat olivat aika ristiriitaisia. Koko ajan tuli Teosto-palkintoja ja Emmoja, mutta oma olo oli enemmän sellainen, että en pysty tässä olemaan. Halusi mennä vain piiloon, mikä tuntui silloin mahdottomalta.

Vilkkumaa pohti, miten kertoa kirjassaan, että on edelleen ylpeä tuon ajan saavutuksistaan unohtamatta kuitenkaan sen aikaista kipua. 

– Ne olivat molemmat totta yhtä aikaa. Kirjan kirjoittaminen oli niin iso prosessi, että on tärkeää kertoa niitä asioita myöhemmin myös keikkalavoilla. 

Hän suositteleekin kaikille omaelämäkerran kirjoittamista, vaikka se raskasta olikin. 

Vilkkumaa on naimisissa kitaristi Mikko Kososen kanssa, ja heillä on kaksi tytärtä.

Vilkkumaa täyttää 50 vuotta 9. marraskuuta ja juhlii pyöreitä vuosiaan kaikkien aikojen isoimmalla keikallaan Helsingin jäähallissa 11. marraskuuta. 

Maija Vilkkumaasta olisi voinut tulla Ultra Bran laulaja. Katso yllä olevalta videolta, miksi niin ei kuitenkaan käynyt. 

Alta voit katsoa Maija Vilkkumaan haastattelun kokonaisuudessaan.

Maija Vilkkumaa täyttää 50 vuotta  – miksi juuri hänestä tuli suomalaisten naisrokkareiden kantaäiti? Erikoishaastattelussa laulaja Maija Vilkkumaa 15:59
Maija Vilkkumaa pohtii, millaista on täyttää 50 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat