Mainos

Viljasadosta odotettua parempi

Kevätviljojen sato on osoittautumassa ennusteita paremmaksi etenkin Etelä-Suomessa, kertoo Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsaus. Kaurasato jää kuitenkin keskimääräistä pienemmäksi suuressa osassa maata.

Satonäkymiä ovat pelastaneet viime päivien sateet. Sateita tarvittaisiin kuitenkin katsauksen mukaan kipeästi lisää, jotta viljojen kasvu vauhdittuisi. Sateet ovat tulleet kuuroina, ja osa viljelmistä kärsii edelleen kuivuudesta. Kotieläintilat joutuvat varautumaan siihen, että tulevalla sisäruokintakaudella rehusta saattaa tulla pulaa.

Viljojen puinnit ehtivät päästä hyvään vauhtiin ennen sateiden alkamista. Syysviljat on lähes puitu Keski-Suomea myöten. Puintien edistymisen myötä arviot sadon määrästä ja laadusta ovat tarkentumassa. Etelä-Suomen viljasadosta 80-90 prosenttia on leipäviljakelpoista, katsaus ennakoi.

Myös kevätviljojen puinnit ovat edenneet vauhdilla. Kevätviljojen sato on osoittautumassa arvioitua paremmaksi kauraa lukuunottamatta. Myös laatu on ollut hyvä, paikoin erinomainenkin. Erityisesti ohran sato näyttää muodostuvan ennakoitua paremmaksi. Kaurasato jää keskimääräistä heikommaksi lähes kaikkialla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.