Vilander: Tukijalähtö ei vaikuta Valtteri Bottaksen vauhtiin – "Tärkeää on nyt se, että tulee hyviä tuloksia"

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilanderin mukaan Valtteri Bottaksen pitkäaikaisen tukijan poistuminen ei luo sen suurempia ylimääräisiä paineita Mercedeksen suomalaiskuskille.

Ilta-Sanomat uutisoi ensimmäisenä Bottaksen ja pitkäaikaisen tukijan lähdöstä.

Wihurin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri vahvisti asian MTV Urheilulle.

Wihuri ja Bottas ovat tehneet yhteistyötä jo suomalaiskuskin karting-vuosilta lähtien. F1:ssä yhtiön logot ovat näkyneet niin Bottaksen Willams- kuin tämän Mercedes-aikoina autoissa ja kulttajien kypärissä.

Vilander ymmärtää suomalaisyrityksen ajatukset päätöksen takana.

– Pitää muistaa, että he ovat päässeet siihen yhteiseen tavoitteeseen. Valtteri on F1:ssä. He ovat tehneet kovan työn taustalla. Yritykset tekevät päätöksiä, että mikä on fiksua ja mikä ei. Näissä puhutaan kuitenkin isoista jutuista ja isoista summista. Vaakakupissa painaa varmasti se Mercedeksen hinnoittelu. Se on se pääsyy. Sitä kautta he ovat kokeneet, että tuo ei ole heille enää se pääjuttu, Vilander miettii MTV Urheilulle.

Vilander painottaa, etteivät sponsorikuviot ole mielessä, kun kuljettaja astelee kilpa-autoon.

– Silloin ne ajatukset ovat siinä ihan olennaisessa. Tärkeintä tässä kohtaa on se, että tulee hyviä tuloksia. Sitten kaikki järjestyy, Vilander sanoo luottavaisena Bottaksen tilanteeseen liittyen.

– Ei Valtterin vauhti katoa minnekään, vaikka suomalainen tukija lähtisi tallista pois.

Aarnio-Wihuri itse nosti esille sen, ettei Bottaksen loppukausi ”ollut mikään hyvä juttu”. Tässä tapauksessa puhutaan kuitenkin osaltaan realiteeteista. MM-tuloksissa Bottas oli kuljettajien puolella viides, kun taas samalla tallikaveri Lewis Hamilton ajoi mestariksi.

– Niille tosiasioille ei voi mitään, Vilander toteaa.

– Valtteri on itse sanonut, että nyt tarvitsee nollailla ja latailla akkuja. Sitä kautta hän hakee sen iskukyvyn tulevaan kauteen.

– Jos Valtteri ajaa hyvän kauden, niin hommat jatkuvat, Vilander sanoo ja viittaa Bottaksen sopimustilanteeseen.

– En usko, että tämä tuo mitenkään paineita sen suhteen. Sitten kun niiden sopimusneuvotteluiden aika on, niin sitten niitä käydään läpi, Vilander tuumaa. 

Lue myös:

    Uusimmat