F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas liitettiin F1-huhuissa taas uuteen talliin – asiantuntija kertoo, miten kulissipeli pyörii: "Se on jokaisen kuskin ja managerin tehtävä"

7:21
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutui Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin MTV Uutiset Livessä.

Valtteri Bottasta on viety viime päivien huhuissa niin Renault'lle kuin Red Bullille. Syynä tähän ovat tiedot, joiden mukaan Bottaksen taustalla vaikuttava Didier Coton olisi ollut yhteydessä edellä mainittujen tallien kanssa. C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan tällaisissa tunnusteluissa ei ole mitään uutta tai yllättävää.

Cotonin Renault-kontaktista kirjoitti viime viikon torstaina saksalainen Motorsport-Total-sivusto, nyt saksalaistoimittaja Ralf Bach siis kertoo, että Coton olisi kutsunut Red Bull -pomo Christian Hornerin illalliselle.

Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa päättyy tähän vuoteen, ja tällä hetkellä Mercedeksen ensi kauden kisakuskeiksi on tarjolla Bottaksen lisäksi ainakin Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja George Russell.

Saksasta kantautuviin huhuihin sopii suhtautua tietyllä kriittisyydellä, sillä Bottaksen tiedetään hoitaneen sopimusasioitaan viime vuosina pääosin itse. Hän on sanonut haluavansa neuvotella asioista kasvotusten. Toisaalta Bottas sanoi kaksi vuotta sitten, että Coton jatkaa yhä hänen taustallaan neuvonantajan roolissa.

– Jos tarvitsen mitä tahansa apua, saan sitä ja neuvoja. He tukevat minua edelleen, Bottas sanoi muun muassa RaceFansin mukaan ja viittasi tällä Cotoniin ja niin ikään taustallaan vaikuttaneeseen Mika Häkkiseen.

Vaikka huhut olisivatkin vain huhuja, Oikarisen mukaan mahdolliset Red Bull -tunnustelut ovat Bottaksen asemassa vain ja ainoastaan järkevä ja normaali tapa toimia.

– Tilanne on mielenkiintoinen Vettelin lähdön takia. Vettel on vapailla markkinoilla. Hän tietysti lähestyy talleja, joilla ei ole sopimuksia. Tähän asetelmaan liittyy myös Valtterin tulevat ajopaikat. On tärkeää kartoittaa, mitä muissa talleissa on mahdollisesti tarjolla, jos ei ole paikkaa Mercedeksellä. Se on jokaisen kuskin ja managerin tehtävä kartoittaa, mitä on auki ja mitä tulee olemaan auki. Se on ihan normaalia työntekoa F1:ssä, Oikarinen sanoi maanantaina MTV Uutiset Livessä.

– Red Bull olisi ihan mielenkiintoinen paikka, jos käy niin, ettei Valtteri saa jatkosopimusta Mercedekselle. Luulen sen olevan kuitenkin hänen ykkösprioriteettinsa; taistella mestaruudesta Mercedeksen kanssa. Jos kävisi niin, ettei olekaan paikkaa, Red Bull olisi hyvä vaihtoehto. Ferrarilla on ovet kiinni. Kaikki tallit Red Bullin alapuolelta ovat vaihtoehtoja, mutta tietysti täytyy aloittaa parhaasta paikasta Mercedeksen jälkeen.

Bottaksen tulevaisuuden kannalta miljoonan dollarin kysymys on Oikarisen mukaan tällä hetkellä se, mitä Mercedes haluaa tulevaisuudeltaan.

–  Valtteri on tehnyt työnsä täydellisesti: ollut hyvä tiimipelaaja, tehnyt moitteetonta työtä Hamiltonin kanssa. Pitää kuitenkin muistaa, että kysymys on suuresta saksalaisesta autonvalmistajasta. Vettelin mainosarvo olisi suuri, hän on nelinkertainen mestari. Ei ikinä pidä aliarvioida valmistajan vaikutusta F1-talliin ja markkinoinnin vaikutusta kuskipäätöksiin.

Mikä olisi Bottaksen paras ratkaisu hänen tulevaisuuttaan ajatellen? Minkälaisia käänteitä kuljettajamarkkinoilta voi odottaa seuraavien kuukausien aikana?  Missä vaiheessa Bottaksen tulevaisuus selviää? Oikarinen pohtii muun muassa näitä kysymyksiä jutun yläreunassa olevalla videolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja