Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Vaikuttaako merkittävän tukijan lähtö Valtteri Bottaksen asemaan? Asioidenhoitaja: "Ei tämä heilauta mihinkään suuntaan"

2:30
Videolla Antti Aarnio-Wihuri kertoo Bottaksen ja F1-tallin sponsoroinnista.

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen pitkäaikainen tukija Wihuri vetäytyy suomalaiskuskin ja saksalaistallin taustajoukoista. Onko merkittävän suomalaistahon poistumisella vaikutusta Bottaksen asemaan Mercedeksellä? Bottaksen asioidenhoitaja Ville Ahtiainen ei usko tähän.

Wihuri on toiminut Bottaksen taustalla jo karting-ajoista lähtien. Bottaksen F1-vuosina Wihurin logot ovat näkyneet hänen ajamissaan autoissa. Wihuri on ollut mukana myös muun muassa Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin kypärässä.

Wihurilla oli iso rooli, kun Bottas siirtyi Williamsilta Mercedekselle. Bottaksen asianhoitaja Ville Ahtiainen painottaa, että viime vuosina Wihuri on tehnyt yhteistyötä nimenomaan tallin kanssa.

– Meille tämä yhteistyön päättyminen esiteltiin tuossa jossain vaiheessa – ei hirveän kauaa aikaa sitten. Wihuri on ollut mahtava tukija Valtterin matkassa. Mutta meillä on tosi hyvä tilanne. Aika piakkoin on tulossa makeita julkistuksia kumppanipuolelle. Voi sanoa, että positiiviset tuulet puhaltavat, Ahtiainen sanoo MTV Urheilulle.

Ahtiaisen mukaan Wihurin lähtö ”ei ole huolestuttava” juttu Bottaksen leirille.

Nykypäivänä eri kuskeilla on merkittäviä taustatukijoita, suoranaisia paketteja takanaan.

Näetkö, että vaikuttaako Wihurin lähtö jotenkin Bottaksen asemaan Mercedeksellä?

– Valtteria on viety alusta alkaen isona lupauksena eteenpäin. Ei rahallisena sampona. Kaikki tallit, jotka ovat valinneet Valtterin, ovat pyöritelleet vaihtoehtoja, joissa on ollut miljoonien arvoisia kumppanipaketteja vaihtoehtoina. Vastapainona on ollut asetelma, jossa on ollut taitava kuljettaja, joka tietää auton mekaniikasta kaiken. Ei tämä heilauta Valtterin asemaa mihinkään suuntaan, Ahtiainen sanoo ja lisää:

– Tiedämme, miten painava kumppani Wihuri on ollut. Nämä meidän nykyiset yhteistyötahot pitävät huolen siitä, että he tuovat sen saman painoisen auttamisen tuohon, mitä muut ovat tuoneet aiemmin.

– Asiat menevät eteenpäin. Meillä on kaikki todella hyvin, Ahtiainen vakuuttaa Bottaksen tilanteesta.

Epäonnea, niistä yli

Ahtiainen ei lähde pyörittelemään sitä, mitä syitä Wihurin päätöksen takana on ollut.

– Tietysti harmittava juttu, että noin pitkän linjan tukija lähtee Valtterin tiimin takaa pois. Heillä on varmasti painavat syyt siihen. Ei se meitä niin koskettanut, kun Wihuri ei ollut enää henkilökohtaisesti Valtterin mukana.

Wihurin nokkamies Antti Aarnio-Wihuri vihjaili, että Bottaksen loppukauden menestys olisi ollut osatekijä yhteistyön päättymisen takana.

– Valtteri puhuu aina lämmöllä siitä, mitä Wihuri ja Antti itse on tehnyt tällä matkalla. He ovat edelleen hyvissä väleissä. Juttelemme heidän kanssaan ja kyselemme kommentteja, Ahtiainen kertoo.

Bottas koki viime kaudella harmittavia takaiskuja keskeytysten osalta. Pahin osui Azerbaijaniin, jossa Bottas joutui keskeyttämään kisan kärkipaikalta.

– Onhan tuossa ollut vastoinkäymisiä, mutta niistä suurin osa on tapahtunut meistä riippumattomissa tilanteissa. Ei Valtteri ole niistä säpsähtänyt, suomalaiskuskin asioidenhoitaja Ahtiainen sanoo.

– Siellä on ollut epäonnekkaita tilanteita, jotka ovat syöneet miestä rotan lailla. Niistä on päästy yli.

Ahtiaisen mukaan Bottas ja koko hänen leirinsä ovat halunneet tukijoiden joukkoon suomalaisia tahoja, jotka ovat mukana yhteisellä matkalla.

– Hän ajaa ainoastaan yhtä tavoitetta varten. Se on maailmanmestaruus.

– Eivät asiat mene aina niin, että kun pääsee huipputalliin ja unelmajuttuun kiinni, että kaiken saa lunastettua heti. Tässä kasvetaan ja toivottavasti tätä prosessia voi katsoa jossain vaiheessa ylpeänä alaspäin niin, että ”tässähän on muutama mestaruuspokaali taskussa”. Ja voi miettiä, että olipa mielenkiintoinen ja hankala tie. Mutta se tehtiin.

– Never give up, Ahtiainen sanoo Bottaksen asenteesta. 

Wihurin ja Bottaksen yhteistyön päättymisestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja