Viisuvoittaja Conchitan äiti avautuu: Elimme vaikeita aikoja

Euroviisuvoittaja Conchita Wurstin äiti pysyi poikansa rinnalla silloinkin, kun muut kaikkosivat.

Euroviisut päättyivät lauantaina Itävallan edustaja Conchita Wurstin voittoon. Tie suurien lavojen tähdeksi ei ole ollut helppo nyt 25-vuotiaalle Tom Neuwirthille, joka kasvoi pienessä Bad Mitterndorfin kylässä Itävallassa.

Laulajan mukaan homoseksuaalina eläminen pienessä kylässä oli haastavaa, mutta onneksi hänellä oli Helga-äitinsä vahva tuki takanaan.

– Olen niin onnellinen, että hän on nyt hyväksytty. Erityisesti sen jälkeen oli vaikeaa, kun Tom oli tullut ulos kaapista. Ihmiset eivät tahtoneet hyväksyä sitä, Helga kertoo Mirror-lehdelle.

Tom Neuwirth tuli kaapista ulos juuri täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

– Hieman ennen 18-vuotissyntymäpäiviäni myönsin olevani homoseksuaali. Jos olet valmis myöntämään itsellesi ja muille kuka todella olet, voit elää fantastista elämää. Totta kai tarvitaan myös paksua nahkaa, jotta kestää sen kaiken, artisti kertoo.

Muutama päivä ennen euroviisuja Conchita Wurst teki yllätysvierailun kotikyläänsä.

– Olin todella hermostunut, mutta kaikki meni hyvin, laulaja muistelee.

Samalla reissulla Tom esitteli äidilleen kunnianosoituksena ottamansa tatuoinnin. Euroviisuvoittajan selkää koristaa kuva äidistään Helgasta.

– Äitini ei ole suurin tatuointien ystävä. Hän tunnisti kyllä itsensä kuvasta. Kerroin hänelle, että jouduin kestämään kipua tunteja ja kysyin, kauanko minun synnyttämiseni kesti. Hän ei muistanut, mutta isäni sanoi, että se kesti kellon ympäri. Luulen, että äiti voitti, viisuvoittaja vitsailee.

– Tein sen myös siksi, koska äiti on tärkein ihminen elämässäni. Äiti on äiti, kukaan ei voi korvata häntä.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja