Måns Zelmerlöw hakeutui terapiaan pettämisen vuoksi – eksien joukossa julkkiskaunottaria

Ruotsin Måns Zelmerlövin tarina viisuvoittajaksi ei ollut helppo. Matkan varrelle on mahtunut pettymyksiä ja onnistumisia niin musiikin kuin rakkauselämänkin saralla.

Vuoden 2015 euroviisuvoitto napsahti lauantaina Ruotsiin. Maan 28-vuotias edustaja Måns Zelmerlöv hurmasi koko Euroopan ja kiri selvään voittoon Heroes-kappaleensa ja siihen tehdyn upean visuaalisen show’n myötä.

Miehen tie Euroopan suosikiksi ei kuitenkaan ole ollut siloteltu.

Lundissa syntynyt mies varttui kuunnellen Michael Jacksonin ja Elton Johnin kaltaisia legendoja ja soitti itse nuoruudessaan sekä kitaraa että pianoa.

19-vuotiaana mies osallistui maansa Idolsiin tulkiten Enrique Iglesiasta. Loppujen lopuksi tuloksena oli kisan viides sija.

Läpimurto tapahtuikin vasta miehen voitettua Let's Dance -ohjelman, jonka jälkeen ovet aukenivat muun muassa musikaalimaailmassa ja mies yritti päästä edustamaan maataan viisuihin kahteen otteeseen.

Työskenneltyään aikansa tv-juontajana Zelmerlöw päätti koettaa onneaan vielä kerran – tällä kertaa tie viisuihin aukesi ja tuloksena oli koko kilpailun voitto.

Haaveissa jalkapalloilijan ura

Månsin lähipiirissä miehen lahjat noteerattiin jo nuorella iällä.

Miehen äiti Birgitta Sahlén kertoo Aftonbladetissa tienneensä jo varhain pojastaan tulevan jotan suurta.

– Hän oli niin tavattoman määrätietoinen ja valtavan toiveikas onnistumaan musiikin kanssa.

Myös isä Olle Zelmerlöw huomasi että pojalla on lahjoja.

Måns syntyi Lundissa 13. kesäkuuta 1986 – epäonnen päivänä eli perjantaina 13. päivä. Kouluikäisenä Måns oli vanhempiensa mukaan mukana kaikessa koulun toiminnassa. Hän haaveili jalkapalloammattilaisen urasta.

Vaikka Måns oli aktiivinen lapsi, joutui hän myös koulukiusatuksia. Hän kertoi kokemuksistaan viisuvoittonsa jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Miehen viisukappaleen esityksessä oli mukana animaatiohahmo, joka kuvasi häntä itseään lapsena.

– Sitten tuli kaveri toisesta koulusta, näki minun olevan yksinäinen ja auttoi minua. Aloimme pelata tennistä yhdessä. Esitän kappaleessa tätä toista kaveria, kun taas animaatio esittää minua.

Ensirakkaus löytyi lukiosta

Lukion jälkeen Måns ei tiennyt, minne jatkaisi opiskelemaan. Äitinsä mukaan poika vain makoili perheen kodin kellarissa sohvalla tv-sarjoja katsellen ja vietti aikaa kavereidensa kanssa. 

Samoihin aikoihin Måns seurusteli Helena Thimanin kanssa. 

– Kävimme samaa lukiota. Mutta kesti tovin kirjoitusten jälkeen, ennen kuin meistä tuli pari. Muistaakseni hän oli se, joka teki aloitteen, Thiman muistelee Aftonbladetille. 

– En usko, että hän suunnitteli tuollon ryhtyvänsä laulajaksi. Mutta hän kyllä toivoi kovasti, että niin tapahtuisi lopulta. 

Lukiotyttöystävä Helena pysyi Månsin elämässä myös Idolin, Let's Dance -ohjelman ja ensimmäisen Melodifestivalen-osallistumisen ajan.

– Olin melko tarkka siitä, että en joutunut mukaan julkisuuteen. Mutta hänen kannaltaan oli tietenkin hienoa, että asiat menivät niin hyvin.

Vuonna 2008 Måns alkoi seurustella ruotsalaisen laulajatähden, Marie Serneholtin kanssa. Serneholt nousi julkisuuteen myös Suomessa 1990-lopulla perustetun A-teens-yhtyeen myötä. 

Måns ja Marie erosivat kesällä 2011. Marie osallistui tänä keväänä Ruotsin Let's Dance -ohjelmaan. Hän kertoi Aftonbladetille olleensa eron jälkeen alamaissa.

– Se oli suuri harmaa ajanjakso. Olin todella surullinen, ja samaan aikaan kaikkien katseet olivat nauliutuneet meihin. Se oli vaikeaa. Nyt, neljä vuotta myöhemmin ero tuntuu hyvältä. Se oli oikea ratkaisu. Kasvoin valtavasti sen myötä, ja panostin itseeni ja uraani. 

Uskottomuuden vuoksi terapiaan

Marien jälkeen Månsin elämään astui Azra Osmancevic kesällä 2012. Pari tapasi häissä, joissa Måns oli esiintymässä. Osmancevic on koulutukseltaan juristi, ja myös hän on osallistunut Ruotsin Idol-kilpailuun sekä esiintynyt muun muassa mainoksissa.

Månsin ja Azran suhde päättyi kaksi vuotta myöhemmin keväällä 2014, kun Azra jätti miehen. Syyksi epäiltiin myöhemmin sitä, että Måns olisi pettänyt tätä. 

Måns Zelmerlöw kertoi kesällä 2014 Vårvet-ohjelmassa hakeutuneensa terapiaan uskottomuutensa vuoksi. Expressen kirjoittaa ohjelmasta.

– Minusta on ollut hauskaa saada tytöiltä huomiota. Ja on ollut vaikeaa yhdistää se parisuhteeseen. Olen tullut siinä paremmaksi ajan kanssa. Mutta olen kyllä ollut uskoton useita kertoja. Silloin ihmisen ei pitäisi olla parisuhteessa, Måns tunnustaa.

Måns myös kuvaili tuntemuksia, joita pettäminen on hänessä aiheuttanut. 

– Hetken se on todella siistiä. Mutta sitten tulee seuraava päivä ja pitkään sen jälkeen on totaalisen ahdistunut. Sitten on peloissaan siitä, että saattaa menettää sen mitä on, eikä uskalla olla rehellinen asian suhteen. 

Vårvet-ohjelmassa Måns jopa toteaa, että on harkinnut avointa suhdetta. Seksin ja rakkauden hän erottaa toisistaan.

– Näen asian niin, että seksi on yksi asia, ja rakastaminen jotain uhan muuta. Joten seksikn ei tarvitse merkitä yhtään mitään.

Terapiaan laulaja hakeutui keväällä 2014. Hän kertoi tuolloin sessioista olleen jo hyötyä.

– Yritän olla parempi ihminen. Mutta olen myös päättänyt, että nyt olen sinkku ja pidän yksinkertaisesti hauskaa.

Lue myös:

    Uusimmat