Julkkikset kannustavat äänestämään EU-vaaleissa – jopa deittisovellus Tinder kantaa kortensa kekoon

EU-vaalien lähestyessä useat kansainväliset yritykset, julkisuuden henkilöt ja sosiaalisen median vaikuttajat ympäri Eurooppaa ovat kannustaneet äänestämään 23.-26. toukokuuta.

Esimerkiksi musiikin suoratoistopalvelu Spotify julkaisi ”Get Vocal, Europe!” -soittolistan, jolta löytyy yksi kappale jokaisesta 28 jäsenmaasta.

Deittisovellus Tinder julkaisi Saksassa ja Ranskassa kampanjan, jossa käyttäjät voivat etsiä itselleen vaaliehdokkaista ”sopivan osuman seuraavaksi viideksi vuodeksi”.

Myös julkkikset kannustavat äänestämään EU-vaaleissa. Esimerkiksi Conchita Wurst, Itävallan euroviisuvoittaja vuodelta 2014, on kannustanut ihmisiä äänestämään ”elinaikamme tärkeimmissä vaaleissa”.

Suomessa muun muassa ammattijalkapalloilijat ja somevaikuttajat ovat levittäneet äänestysintoa videoviesteillä ja somepostauksilla. Äänestämisen tärkeyden puolesta ovat vedonneet mm. miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv ja naisten maajoukkueen kapteeni Tinja-Riikka Korpela, muusikot Paleface ja Diandra sekä sosiaalisen median vaikuttajat, kuten Sauli Koskinen ja suositun Pupulandia-blogin Jenni Rotonen.

Cannesin elokuvajuhlilla yli 500 näyttelijää ja elokuvaohjaajaa allekirjoitti manifestin, jossa kannustetaan ihmisiä äänestämään eurovaaleissa. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa näyttelijät Stellan SkarsgårdRalph Fiennes sekä Julie Delpy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja