Viisivuotiaille Mersuille kylmää kyytiä määräaikaiskatsastuksissa

Nämä 5 vuotta vanhat autot pärjäävät määräaikaiskatsastuksissa huonoiten 3:26
Katso videolta, mitkä automerkit ja -mallit pärjäsivät viime vuoden katsastuksissa kehnoimmin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julkaisi tilastoja henkilöautojen määräaikaiskatsastuksista viime vuodelta. Tilastot paljastavat sekä useimmin hylätyt autot että tyypillisimmät viat. Aihetta käsiteltiin tiistain Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Vuonna 2022 kaikista henkilöautojen määräaikaiskatsastuksista hylättiin 27,8 prosenttia, mikä oli runsaat puoli prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisvuonna.

Eri automerkit- ja mallit pärjäävät määräaikaiskatsastuksissa hyvin vaihtelevasti. Paljon merkitystä on myös auton iällä sekä ajokilometreillä.

Viiden jälkeen -ohjelmassa pureuduttiin viisi vuotta vanhojen autojen määräaikaiskatsastuksiin. Listalle otettiin vain merkkejä ja malleja, joita määräaikaiskatsastettiin viime vuonna vähintään tuhat kappaletta. Viiden heikoimmin pärjänneen automallin listalle mahtui peräti kolme Mercedes-Benziä.

Mitkä merkit ja mallit pärjäsivät vuoden 2022 määräaikaiskatsastuksissa kaikkein heikoimmin viisivuotiaina? Entä millaiset viat olivat näissä autoissa yleisimpiä? Katso yllä olevalta videolta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat