Kuinka monta korjauskehotusta katsastuksessa saa tulla? Näistä vioista alle 10-vuotiaat autot jäävät useimmin kiinni

Tässä yleisimmät syyt, miksi auto hylätään katsastuksessa 4:44
Katso videolta yleisimmät syyt, miksi auto hylätään katsastuksessa. Ammattilainen näyttää lisäksi, miten vikoja etsitään autoista sekä kertoo, kuinka monta korjauskehotusta autolle saa tulla ennen kuin se hylätään.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuoreet tilastot paljastivat määräaikaiskatsastuksissa useimmin hylättyjen automerkkien ja -mallien lisäksi myös tyypillisimmät viat, joista autot jäävät kiinni.

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili katsastusasemalla tutustumassa, millaiset viat johtavat alle 10 vuotta vanhojen autojen määräaikaiskatsastuksissa hylkäykseen kaikkein useimmin.

A-Katsastuksen katsastusaseman esihenkilönä työskentelevä Toni Huhtala kertoo, että esimerkiksi ruosteviat harvemmin ovat tämän ikäisten autojen riesana, mutta muunlaisia vaivoja voi löytyä sitten senkin edestä.

Millaiset viat johtavat kaikkein yleisimmin alle 10 vuotta vanhan auton hylkäämiseen määräaikaiskatsastuksessa? Miten vikoja etsitään käytännössä? Kuinka monta korjauskehotusta autolle saa katsastuksessa tulla ennen kuin auto hylätään? Katso yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat