Viisikymppinen mies oli yhteydessä yli 20 alaikäiseen poikaan – käytti hyväksi ja yritti ostaa seksuaalipalveluja nuuskaa vastaan: Sarjahyväksikäyttäjä taas oikeudessa

Helsingin hovioikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti, jossa puidaan päihteillä uhrejaan houkutelleen sarjahyväksikäyttäjän käräjätuomiota. Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa miltei neljän vuoden vankeuteen.

Miten seksuaalirikokset saataisiin loppumaan? Katso keskustelu, johon ossallistuivat vihreiden Pekka Haavisto ja sinisten Simon Elo:

16:57

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viisikymppisen miehen 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen pitkästä liudasta lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia. Tuomio tuli viime helmikuussa.

Miehen syyksi luettujen rikosten joukossa oli muun muassa 20 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä useita seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksiä nuorilta. Uhreina oli 22 nuorta, alle 16-vuotiasta poikaa.

Mies oli luonut poikiin suhteita hankkimalla näille nuuskaa ja alkoholia. Päihdekauppojen sivussa mies kävi näiden kanssa seksuaalissävytteisiä keskusteluja ja muun muassa pyysi poikia masturboimaan kameralle. Vastineeksi teoista hän oli luvannut esimerkiksi nuuskaa.

Mies ei ollut lasten kanssa yhdynnässä tai puuttunut muuten näiden ruumiilliseen koskemattomuuteen. Osan uhreista mies oli yrittänyt saada suostumaan fyysiseen kontaktiin siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mies on tuomittu seksuaalirikoksista useita kertoja aiemminkin. STT:n mukaan tuomioita on ainakin kolme ja ensimmäinen niistä on vuodelta 1996.

Miehen syyksi on vuosien varrella luettu muun muassa raiskauksia, lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja seksuaalipalvelujen ostamisia nuorelta. Osa rikoksista on tapahtunut verkossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja