27-vuotias mies hyväksikäytti yli sataa lasta ja nuorta

6:37
Näin opetat lapsesi torjumaan seksuaaliset lähestymisyritykset - asiantuntija antaa vinkit vanhemmille.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen kymmenen ja puolen vuoden vankeuteen poikkeuksellisen laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa. Rikosten paljastumiseen johti se, kun tammikuussa 2021 kymmenen tyttöä kertoi tapahtuneesta koulussa.

Miehen syyksi luettiin yhteensä lähes 200 syytekohtaa rikoksista, joiden uhrina oli yli sata lasta ja nuorta. Joukossa on muun muassa 20 törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja 59 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Oikeuden mukaan suurin osa seksuaalirikoksista tapahtui sosiaalisessa mediassa ja niissä toistui samankaltainen tekotapa.

Viestitteli aluksi normaalisti

Mies otti Snapchatissa yhteyttä tuntemattomiin alle 16-vuotiaisiin lapsiin ja keskusteli heidän kanssaan ensin normaalisti. Jonkin ajan jälkeen hän ryhtyi pyytämään uhreilta alastonkuvia tai seksuaalisia videoita. Mies myös lähetti uhreille kuvia omasta sukuelimestään ja videoita itsestään masturboimassa.

Kuvien saamiseksi mies tarjosi uhreille rahaa, alkoholia, tupakkaa ja joissain tilanteissa kannabista. Jos uhrit kieltäytyivät toimittamasta aineistoa, mies uhkasi oikeuden mukaan levittää uhrien aiemmin lähettämiä kuvia.

– Vakavimmillaan teot ovat johtaneet siihen, että asianomistajat ovat lähettäneet itsestään lukuisia itsetyydytysvideoita, joilla asianomistajat ovat saattaneet olla tunnistettavissa. Lievimmillään teot ovat olleet seksuaalissävytteistä viestittelyä, yrityksen tasolle jäänyttä kuvien pyytämistä taikka sukuelimen näyttämistä asianomistajalle, tuomiossa sanotaan sosiaalisessa mediassa tapahtuneista rikoksista.

7:15
Näin seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita lapsia tutkitaan.

Uhrit pääosin 12-15-vuotiaita

Osan uhreista mies myös tapasi ja kohdisti heihin tällöin fyysistä seksuaalista väkivaltaa. Oikeuden mukaan mies tarjosi uhreille tupakkaa vastineeksi suihinotosta ja sai osan uhreista suostumaan tekoon.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2014–2021 miehen ollessa 17–25-vuotias. Rikokset kohdistuivat pääosin 12–15-vuotiaisiin lapsiin, mutta uhrien joukossa oli tuomion mukaan myös vanhempia ja jo täysi-ikäisiä nuoria.

Tuomittu Jesse Niko Kristian Erkkonen, 27, kiisti syytteet pääosin.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan 25.5.2023 kello 16.44.

5:51
Jos olet raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty voit joutua odottamaan käsittelyä kolme vuotta –"Tilanne tulee vain entisestään".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja